Visagino Raudonasis Kryžius šiandien
Visagine 23 11 2021 773 peržiūros

Visagino Raudonasis Kryžius šiandien

Marijai Korkut išėjus iš Raudonojo kryžiaus Visagino skyriaus, daugelis miestiečių išreiškė susirūpinimą, ar šios organizacijos veikla tęsis tokia pačia apimtimi.

Šiuo klausimu apie dabartinę Visagino skyriaus veiklą kreipėmės į Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Komunikacijos skyriaus vedėją Luką Lesauskaitę. Publikuojame redakcijos klausimus ir atsakymus į juos.

- Kas yra Visagino Raudonojo Kryžiaus (toliau - Visaigno RK) vadovas?
Šiuo metu Visagino mieste yra ieškomas naujas skyriaus vadovas, kol jo nėra, pavaduojantis asmuo yra Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Tinklo vadovė Ingrida Tauperytė.

- Kokios pareigybės yra Visagino RK?
Šiuo metu Visagino skyriuje dirba savanorių koordinatorė, psichologai, socialinė darbuotoja ir kiti darbuotojai.

- Kokios programos šiuo metu yra įgyvendinamos?
Visagino skyriuje šiuo metu įgyvendinamos:

-  „Šiltų apsilankymų“ programa, kuri yra skirta vienišiems vyresnio amžiaus žmonėms. Rūpinamės kokybiška jų psichosocialine sveikata, senoliai lankomi mūsų savanorių, kartu užsiimama įvairiomis veiklomis. 

- Taip pat veikia Pasirengimo ekstremalioms situacijoms savanorių būrys, kuris kaip tik atnaujina savo veiklą Visagine. 

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

- Visus šiuos metus Visagino skyrius, kaip ir visa Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacija, prisideda prie krizinių situacijų valstybėje suvaldymo: Visagino savanoriai padeda vakcinacijos procese, nuo vasaros vidurio teikia pagalba migrantų krizėje.

– Jau planuojame ir veiklų plėtrą – mūsų planuose jaunimo savanorių komandos subūrimas, kiti nauji projektai. 

- Ar bus įgyvendinti visi Visagino savivaldybės finansuoti patvirtinti projektai?
Šiuo metu Visagino skyrius įgyvendina projektą „Bendruomeniniai šeimos namai“, kurio vadovė yra Roberta Daubaraitė, turinti ilgametės patirties dirbant su krizės paliestais žmonėmis. Taip pat įgyvendinamas projektas, skirtas žmonėms turintiems įvairių priklausomybių. Skyrius taip pat vykdo projektą, kurio tikslas teikti paramą maisto produktais tiems, kam labiausiai to reikia. Visi projektai vyksta pagal suplanuotus projektų kalendorius ir numatytas veiklas.

- Kiek savanorių šiuo metu dirba Visagino RK?
Šiuo metu Visagino skyriuje veikia 78 aktyvūs savanoriai. Tikime, kad suradus skyriui naują vadovą,  savanorių skaičių pavyks ne tik išlaikyti, bet ir padidinti. 

- Kokie partneriai dirba su Visagino RK?
Vienas pagrindinių partnerių, kuriuo labai džiaugiamės ir branginame šią draugystę, tai Visagino savivaldybė. Taip pat skirtinguose projektuose dirbame su Šeimos ir vaiko gerovės centru, Socialiniu paslaugų centru, Šeimos krizių centru ir kitais partneriais. 

- Kodėl iš Visagino RK buvo paimtas automobilis, kurį Visagino RK perdavė Vokietijos partneriai?
Šiuo metu Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacija turi nuosavybės teises į 5 automobilius, kurie yra Raseinių, Visagino, Alytaus ir Vilniaus skyriuose. Visos transporto priemonės šiuo metu naudojamos humanitarinei pagalbai migrantams teikti, savanoriams į stovyklas nuvežti.    

- Ar centriniam Raudonajam Kryžiui iš Visagino RK buvo perduotas/ bus perduodamas kitas turtas (gelbėtojų įranga, įrankiai ir daiktai skirti ekstremalioms situacijoms Visagino savivaldybėje)?
Visagino skyriuje veikia PES (Pasirengimo ekstremalioms situacijoms būrys), kuriam jūsų išvardinta įranga yra reikalinga. Planuojamas ir įrangos papildymas bei atnaujinimas.  

- Kiek RK skyrių šiandien veikia Lietuvoje?
Šiuo metu visoje Lietuvoje veikia 14 skyrių, kitais metais planuojame organizacijos skyrių plėtrą. Džiaugiamės, kad pačios savivaldybės mus kviečiasi ir nori Lietuvos Raudonojo Kryžiaus veiklų savo mieste. 


news.tts.lt

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта