Visagino socialinių paslaugų centro Savarankiško gyvenimo namai
Visagine 27 05 2021 1698 peržiūros

Visagino socialinių paslaugų centro Savarankiško gyvenimo namai

Visagino socialinių paslaugų centras (toliau – VSPC) teikia apgyvendinimo Savarankiško gyvenimo namuose paslaugą, kurią sudaro šios socialinės priežiūros paslaugos: informavimas, konsultavimas, tarpininkavimas ir atstovavimas, apgyvendinimas, socialinių įgūdžių ugdymas, palaikymas ir (ar) atkūrimas, kasdienio gyvenimo įgūdžių ugdymas ir (ar) palaikymas, ir (ar) atkūrimas (savitvarka, asmens higiena, sveikos gyvensenos įgūdžiai, namų ruošos darbai, namų saugumas, švaros virtuvėje ir namuose palaikymas, maisto ruošimas, biudžeto planavimas, pinigų taupymas ir valdymas, naudojimasis banko paslaugomis, apsipirkimas, orientavimasis aplinkoje, naudojimasis viešuoju transportu ir kt.) ir kitos paslaugos, reikalingos asmens savarankiškumui užtikrinti. Apgyvendinimo savarankiško gyvenimo namuose paslaugos sudėtis konkrečiam asmeniui gali būti skirtinga, atsižvelgiant į jo poreikius.

PASLAUGOS TEIKIMO VIETA: Savarankiško gyvenimo namai yra VSPC padalinys, esantis adresu Taikos pr. 20A, Visaginas.

PASLAUGŲ GAVĖJAI: Visagino savivaldybės iš dalies nesavarankiški senyvo amžiaus ir suaugę neįgalūs asmenys ar jų šeimos, su fizine (judėjimo, regos, klausos) ir (ar) kompleksine negalia, kuriems nereikia nuolatinės, intensyvios priežiūros ir jie dėl sveikatos būklės negali gyventi visiškai savarankiškai savo namuose ar kuriems socialinių paslaugų, teikiamų jų namuose ar kitose nestacionariose socialinių paslaugų įstaigose, nepakanka.

Savarankiško gyvenimo namuose yra 16 kambarių su visais patogumais. Šiuo metu užimti 8 kambariai, kiti kambariai yra laisvi ir laukia naujų gyventojų. Paslaugų gavėjai turi galimybę iš namų atsivežti savo mėgstamus baldus ir (ar) kitus daiktus. Gyvenimo sąlygos sudarytos taip, kad asmenys galėtų savo asmeninį gyvenimą bei buitį tvarkytis savarankiškai.
Socialinės priežiūros paslaugas teikia: vyr. socialinis darbuotojas ir socialinio darbuotojo padėjėjai.

APMOKĖJIMAS: Mokėjimo už apgyvendinimo savarankiško gyvenimo namuose paslaugos dydis asmeniui nustatomas individualiai, atsižvelgiant į asmens finansines galimybes mokėti už socialines paslaugas (nuo 5 iki 20 proc. nuo gaunamų pajamų).

Savarankiško gyvenimo namuose gyvenantys asmenys (šeima) iš savo pajamų moka už komunalines išlaidas (apytiksliai apie 40 Eur per mėnesį), iš savo pajamų įsigyja maisto produktus, kitas reikalingas prekes ir paslaugas. Asmeniui pageidaujant teikiamos ir papildomos paslaugos: skalbimas (už 1 kartą drabužių, patalynės skalbimą – 0,50 Eur), kambario sutvarkymą (grindų, dušo, tualeto plovimas, langų valymas, spintų tvarkymas ir pan.) – 4,28 Eur už 1 val.).

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

UŽIMTUMAS: Savarankiško gyvenimo namuose gyventojams vykdoma meno terapija, rankdarbių užsiėmimai, kompiuterinių įgūdžių lavinimas, sporto užsiėmimai, muzikos terapija, kultūrinė veikla.

Savarankiško gyvenimo namuose švenčiami visų gyventojų gimtadieniai, metinės ir valstybinės šventės.

KONTAKTAI: Visaginas, Taikos pr. 20A; tel. 8 620 15943.



V
isagino savivladybės administracijos informacija

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта