Vyriausybės kanclerė: COVID-19 sergantis žmogus dirbti turėtų tik blogiausiu atveju
Lietuva ir Baltijos šalys 24 01 2022 479 peržiūros

Vyriausybės kanclerė: COVID-19 sergantis žmogus dirbti turėtų tik blogiausiu atveju

Vyriausybės kanclerė tikina, kad besimptomės formos COVID-19 liga sergantis žmogus galėtų dirbti tik tuo atveju, kai iškiltų grėsmė darbo vykdymui, t.y. izoliuotis turėtų visi įstaigos ar įmonės darbuotojai.

„Nuo šiandien, kaip jau minėjome, įsigalioja izoliacijos taisyklės, kurios yra šiek tiek kitokios, nebūtina izoliuotis kontaktą turėjusiam kritinių tarnybų darbuotojui, bet jis turi periodiškai testuotis. Vyriausybės kanceliarija dirba kartu su savivaldybėmis ir valstybės institucijomis, kurios užtikrina tas funkcijas ir labai aiškiai yra pasakyta, kad dirbama tik tuomet, kai iškyla rizika darbo vykdymui ir tęstinumui. Iš esmės tada, kai visi darbuotojai yra ar turėtų atsidurti izoliacijoje“, – pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijos organizuotoje spaudos konferencijoje sakė G. Balčytytė.

„Tai yra ta aplinkybė, kuri privestų imtis tų papildomų priemonių, kurias suteikia operacijų vadovo sprendimas. Nemanau, kad yra kažkokios aplinkybės, kurios leistų teigti, kad žmonės kaip nors galėtų piktnaudžiauti tokia išlyga, juolab kad ji numatyta tik blogiausiu atveju“, – pridurė Vyriausybės kanclerė.

G. Balčytytė pabrėžė, kad žmonės, kuriems vis tik reikės dirbti sergant besimptomės formos COVID-19 liga, gaus specialias apsaugos priemones ir dažniausiai tokia priemonė bus taikoma darbuose, kuriuose nėra kontakto su kitais žmonėmis.

„Tie žmonės, kurie turės dirbti sirgdami besimptomės formos COVID-19 liga, turės ypatingas, specialias apsaugos priemones ir kalbame pirmiausia apie tas grupes, kurios net neturi kontakto su kitais žmonėmis, kalba yra apie tokias situacijas“, – tvirtino kanclerė.

ELTA primena, kad nuo pirmadienio izoliacija yra privaloma tik turėjus kontaktą šeimoje, nebereikia izoliuotis asmenims, kurie turėjo didžiausios rizikos sąlytį darbe. Atskiri algoritmai galioja asmens sveikatos priežiūros, socialinės globos, ugdymo įstaigoms bei kritinių tarnybų darbuotojams.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Darbo vietoje sąlytį turėjusiems asmenims izoliuotis nebereikės, tačiau jiems išlieka rekomendacijos dėl testavimo, nuotolinio darbo ir kitų COVID-19 ligos prevencijos priemonių. Rekomenduojama tris kartus atlikti savikontrolės tyrimą arba greitąjį antigeno testą: iš karto sužinojus apie turėtą kontaktą, po 48–72 valandų ir dar po 48 valandų.

COVID-19 gali pasireikšti besimptomės, lengvos, vidutinės, sunkios ir kritiškai sunkios formos liga. Besimptome COVID-19 forma laikoma, kai nėra jokių COVID-19 infekcijos simptomų – karščiavimo, kosulio, gerklės skausmo, bendro silpnumo, galvos skausmo, raumenų skausmo, pykinimo, vėmimo, viduriavimo, uoslės ir skonio praradimo.

 

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта