Dmitrij Ikonikov: Atsakymai į pagrindinius klausimus
Rinkimai 2023 15 02 2023 428 peržiūros

Dmitrij Ikonikov: Atsakymai į pagrindinius klausimus

Dmitrij Ikonikov: Atsakymai į pagrindinius klausimus.

LLRA-KŠS frakcijos pirmininkas Visagino savivaldybės Taryboje  

Pilnai sutinku su Visagino gyventojais, kurie prieš prasidedant rinkimams, pirmiausia užduoda klausimą politikams apie jų nuveiktus darbus - ką jūs, sėdėdami prie ovalaus stalo, nuveikėte per pastaruosius 4 metus miesto labui? Esu tikras, kad toks klausimas kandidatams yra labai reikalingas ir džiaugiuosi, kad mūsų mieste daugėja tokių protingai mąstančių rinkėjų.
Norėčiau pabrėžti, kad Taryboje vienam nieko neįmanoma padaryti ir tai yra faktas. Būtent dėl to šiame tekste, skirtingai nei mūsų oponentų tekstuose, įvardžio „aš“ nerasite. Vienintelis tarybos narys, kuris galėtų išdidžiai teigti, kad „Jis“ kažką nuveikė, yra miesto meras ir tai tik panaudojant biudžetines lėšas iš mero fondo. Čia, kaip žinoma, galima improvizuoti ir net stebėtis. Visa kita – administracijos darbuotojų nuopelnas, bendras Tarybos narių darbas, jų susitarimai ir surasti kompromisų rezultatai.

2019 metais Visagino gyventojai mums suteikė 3 vietas Taryboje, dėka Jūsų pasitikėjimo sugebėjome deleguoti savo atstovą į  administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas. Į koaliciją įstojome dėl dviejų priežasčių:
1. Merą išrinko dauguma gyventojų, ir tik jiems suteikiama teisė įvertinti, kaip jo 2019 metais pasakyti žodžiai atitinka šiais metais nuveiktus darbus;
2. Slėptis opozicijoje, kad būtų galima paslėpti neveiklumą - tai  yra ne mums.

Mūsų vizija – gyventojų pasitikėjimas, kuris pagrįstas darnaus valdymo ir vystymosi principais.

Atsakymas į pirmąjį klausimą

Pirmiausia norėčiau padėkoti mūsų kolegai Olegui Bykovui. Kartu su Olegu nuveikėme nemažai darbų, nors tenka pripažinti, kad ne viską pavyko padaryti iki galo. Apmaudu, kad Olego Bykovo itin reikalingos idėjos miesto ateičiai, daugumai Tarybos narių pasirodė „neįkandamos“. Tačiau jo kruopštaus darbo Taryboje dėka yra „padėti pamatai“ niekur nedings. Daug Olego Bykovo idėjų, apie ką jis kalbėjo ir aktyviai propagavo nuo pat pirmosios rinkimų dienos, dabar galime rasti Visagino strateginiame plane 2023–2030 m., tačiau norėčiau pabrėžti, kad dalis šių darbų jau galėjo būti senai įgyvendinta.

Per trejus darbo metus Taryboje jis nė žingsnio nenukrypo nuo savo idėjų, visada motyvuodavo savo veiksmus ir buvo orientuotas į rezultatą. Taip labai retas reiškinys. Priimdamas motyvuotą sprendimą trauktis iš koalicijos, bei palikti Tarybą jis liko ištikimas ir sąžiningas tiems, kurie juo tikėjo savo balsais 2019 metais. Neabejoju, kad Olego politinė karjera turėtų būti atvirumo, tikslingumo ir sąžiningumo pavyzdžiu.

Komandinis darbas dabar mums leidžia drąsiai žiūrėti Visagino gyventojams į akis. Per 4 metus sugebėjome „palikti pėdsakus“ įvairiose mūsų miesto gyvenimo srityse. Kai kurie klausimai ir projektai buvo išskirtinės mūsų idėjos, taip pat pabrėžiu, kad padėjome ir kolegoms rasti geriausią būdą, kaip jas įgyvendinti.

2019 m. - 2023 m. LLRA-KŠS frakcija Taryboje atliko tokius darbus:

- Aktyviai ir produktyviai dalyvavome derybose su Vidaus reikalų ministerija dėl daugiau nei 2 mln. eurų skyrimo Visaginui.
- Vykdėme efektyvų darbą su Susisiekimo ministerija, kuris leido „išjudinti“ įvažiavimo į miestą klausimą (kaip vyko derybos, ir kodėl kelias vis dar siaubingos būklės, papasakosime atskirai).
- Atkreipėme dėmesį į socialinio būsto problemas. Buvo padidintas finansavimas, atlikta platinimo kontrolė ir pateikti konkretūs pasiūlymai, kaip užkirsti kelią socialinio būsto panaudojimui narkotikų prekybai ir kitai neteisėtai veiklai.
- Vieni iš pirmųjų pasiūlėme sprendimą dėl nuolatinių nemokamų kelionių viešuoju transportu Visagino sav. teritorijoje.
- Aktyviai ir produktyviai dalyvavome sprendžiant „šiukšlių krizę“ sodų bendrijoje „Pavasaris“. Taip pat inicijavome tarybos sprendimų pakeitimus, kurių dėka verslui už atliekų išvežimą  pavyko sumažinti tarifą net 40 proc.
- Dalyvavome sprendžiant nelegalaus sąvartyno problemą viename sklype sodų bendrijoje „Pavasaris“ .
- Padėjome rasti sprendimą dėl lifto įrengimo Visagino Šv. kankinio Panteleimono cerkvėje.
- Pirmą kartą po daugelio metų buvo pilnai suremontuotos vienos grupės patalpos, viename Visagino vaikų lopšelyje-darželyje.
- Parengti du problemos sprendimo būdai dėl apleistos 4-osios mokyklos pastato ateities.
- Prieštaravome planams uždaryti Visagino vaikų lopšelį-darželį “Kūlverstukas”.
- Aktyviai prisidėjome prie sprendimo priėmimo dėl apleistų namų Sedulinos al. griovimo (prie Prokuratūros pastato).
- Aktyviai dalyvavome palaikant pravažiavimo iš Jaunystės g. į Draugystės g. rekonstrukcijos projektą.   
- Atkreipėme dėmesį į viešųjų tualetų problemą. Šio klausimo sprendimas įtrauktas į strateginį plėtros planą.
- Aktyviai prisidėjome prie Visagino „Verdenės“ gimnazijos remonto finansavimo skyrimo, techniniam projektui rengti.
- Aktyviai dalyvaujant, buvo pradėtas projektas dėl gatvių apšvietimo modernizavimo.
- Nenuilstamai ir rezultatyviai kovojome dėl lėšų skyrimo mokyklų ir darželių remontams.
- Inicijavome Visuomeninių sporto ir tautinių mažumų tarybų steigimą.
- Prisidėjome prie Lietuvos istorinės vėliavos įrengimo Parko gatvėje.
- Prisidėjome prie sporto projektų finansavimo didinimo.
- Pasiūlėme galutinius Tarybos sprendimus dėl išmokų už naujagimius ir kasmetines dovanas pirmokams.
- Dalyvavome „Taikos palaikymo misijoje”, kuri padėjo išspęsti problemą Socialinių paslaugų centro kolektyve.
- Mūsų iniciatyva buvo užmegztas bendradarbiavimas su Izraelio ambasada ir pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Daugpiliu.
- Inicijavome lėšų skyrimą humanitarinei pagalbai Ukrainai.
- Inicijavome moksleivių vasaros užimtumo sprendimo projektą.
- Inicijavome projektus, kurie skirti negalę turintiems žmonėms pasiekti ežero pakrantes ir įrengti įvažiavimą į vandenį neįgaliojo vežimėliu.
- Pasiekėme, kad būtų priimta gydytojų pritraukimo programa.
- Vykdėme nuolatinę ligoninės ir poliklinikos veiklų stebėseną.
- Parengėme projektą, skirtą padėti šeimoms, auginančioms specialiųjų poreikių turinčius vaikus.

Ir tai dar nėra visas mūsų darbų sąrašas. Tai daug ar mažai, spręskite Jūs - mieli Visagino gyventojai. O Jūsų atsakymą sužinosime kovo 5 d.

Esu įsitikinęs dėl vieno dalyko, kadencijos pabaigoje kiekviena frakcija, kiekvienas Tarybos narys privalo atsiskaityti už nuveiktus darbus ir pateikti konkrečius savo veiklos rezultatus. Patikėkite, Jūs nesate verti pasiteisinimų tokio stiliaus, kaip  „mums neleido“, „mums nedavė“.

Mūsų frakcijos deleguota administracijos direktoriaus pavaduotoja Julija Svidėnienė nesėdėjo sudėjusi rankų, o produktyviai dirbo:
- Jai vadovaujant buvo parengtas ir įgyvendintas žaidimų aikštelių modernizavimo planas;
- Dėl Festivalio g. 6 ir 8 namų rastas problemos sprendimas;
- Parengtas Tarybos sprendimas dėl administracijos struktūros pakeitimo, kuris galėtų padėti išspręsti gatvių valymo dėl sniego problemas;
- Julija taip pat atliko didžiulį “juodą” darbą, dešimtyse skirtingose komisijose darbo grupėse. Tai  darbas, kuriame nėra dalijamos gėlės ar fotografuojama. Tai darbas apie kurį neviešinama laikraščiuose, tai nepastebimas darbas, be kurio neįmanomas miesto gyvenimas.

Visa tai yra mūsų komandos konkretus rezultatas. Bendro darbo su koalicija ir net opozicija rezultatas. Pastarieji įvykiai įrodė, kad galime Taryboje produktyviai dirbti su visomis politinėmis jėgomis ir, be to, „būti tiltu“ tarp dviejų priešingų pusių.

Atsakymas į antrą klausimą

Ne paslaptis, kad daugelis žmonių tikėjosi rasti mano pavardę kandidatų į merus sąrašuose. Ir dažnai tenka atsakyti į klausimą: „Kodėl Ikonikov nepateikė savo kandidatūros?“.

Ankstyvą rudenį, kai buvo svarstoma, kas atstovaus mūsų komandą, kovoje dėl mero pareigų, turėjau priimti sprendimą. Meluoti arba išlikti ištikimu sau ir tiems principams, kuriais vadovaujasi mūsų komanda. Meluoti rinkėjams, kad esu pasirengęs atiduoti visas jėgas miesto labui, arba meluoti šeimai, kad esu pasirengęs atsiduoti sūnaus auklėjimui.

Pasirinkimas tarp politinių ambicijų ir galimybės asmeniškai dalyvauti auklėjant sūnų buvo turbūt vienas lengviausių ir, esu tikras, kad vienas teisingiausių mano gyvenime sprendimų. Puikiai suprantu, kad būdamas Tarybos nariu galėsiu tęsti pradėtus darbus, taip pat realiai spręsti naujus iššūkius, kuriuos mums diktuoja situacija. Be to, labai svarbi bus Tarybos sudėtis ir jos kokybė per ateinančius 4 metus. Ir Jūs, mieli Visagino gyventojai, turite atkreipti į tai dėmesį.

Žinau, kad daugelis pavargo nuo grandiozinių vizijų ir fantazijų, nuo tylių „mygtukų paspaudimų“ Taryboje. Per 8 metus LLRA-KŠS Visagine iš įprasto kandidatų sąrašo tapome stipria komanda, visiškai pasiruošusia pasiekti realių rezultatų. Gaila, kad rinkimų taisyklės leidžia reitinguoti tik 5 kandidatams. Šiandien mes turime daug daugiau žmonių, kurie gali būti naudingi miestui. Nė vienas iš mūsų komandos nekandidatuoja į Tarybą, kad pasinaudotų Jūsų pasitikėjimu turistinėms kelionėms į šiltus kraštus. Nuo pirmųjų dienų dirbti pasiruošę mažiausiai 15 žmonių, o likusieji tikrai „netylės“ Taryboje.

Atsakymas į trečią klausimą

Už ką balsuoti kovo 5 dieną? Visi, kuriems rūpi, kokia ateitis laukia Visagino gyventojų, puikiai žino, kad be ypatingo dėmesio švietimui, medicinai ir socialinei sričiai tikėtis sėkmės yra tiesiog neįmanoma. Būtent šios trys sritys yra pagrindinės komandos Nr. 1 ir kandidato į merus Sergejaus Kotovo programoje.

Balsuodami už komandą Nr. 1. garantuotai gausite darbingą ir į rezultatą orientuotą komandą.

Pirmajame ture balsuodami už kandidatus į merus galėsite pasirinkti, kas Visagino miestui svarbiau: ar gultai paplūdimyje? ar į žemę įkasti milijonai? ar išsilavinę, sveiki ir draugiški Visagino gyventojai? Toks Visagino miestas, kuriuo galėtumėme didžiuotis ne vien tik žodžiais, o tikrais darbais.
Visaginas – tai miestas, kuriame norėtumėme auginti vaikus, į kurį visada norėtųsi grįžti ir jame gyventi.
Tai įmanoma, jeigu „Gyveni Visaginu“.

Politinė reklama, bus apmokėta iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos politinės kampanijos sąskaitos, užsakymo nr. PR-2023/26.

Už politines reklamos turinį [tekstą] bei kalbą, galinčius pasitaikyti netikslumus ar kitokias klaidas redakcija news.tts.lt neatsako.

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта