G. Landsbergis arabiškai kreipėsi į Artimųjų Rytų gyventojus: į Europą patenkama tik legaliu būdu
Pasaulyje 19 07 2021 490 peržiūros

G. Landsbergis arabiškai kreipėsi į Artimųjų Rytų gyventojus: į Europą patenkama tik legaliu būdu

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis savo feisbuko paskyroje arabiškai kreipėsi į Artimųjų Rytų gyventojus, svarstančius galimybę nelegaliai atvykti į Lietuvą. Ministras juos paragino netikėti Baltarusijos režimo melagingais pažadais apie lengvą patekimą į Europos Sąjungą ir ieškoti legalių kelių.

„Pastarosiomis dienomis gavau šimtus žinučių iš arabiškai kalbančių žmonių. Tekstas daugmaž visur panašus – mes, irakiečiai, bėgame nuo pavojų, norime patekti į jūsų šalį. Kai kurie parašo ir daugiau - Lietuva neturtinga valstybė, jūs mūsų nedominate, norime gyventi Europos Sąjungoje – leiskite mums kirsti jūsų valstybę“, – savo feisbuko paskyroje rašė G. Landsbergis.

„Kadangi su žinutėmis sulaukiau ir daug sekėjų iš Artimųjų Rytų valstybių, pamaniau, kad reiktų žinutės ir naujai nusprendusiems sekti, kad daugeliui Jūsų trūksta informacijos ir dėl to jūs ir jūsų šeima praras daug pinigų“, – taip pat pažymėjo jis.

Ministras, kreipdamasis į Artimųjų Rytų gyventojus akcentavo, kad Baltarusijos režimas juos nori apgauti, pasinaudoti patiklumu ir pasisavinti pinigus.

„Jums pažada, kad jūs galėsite susimokėję didžiulius pinigus – žinome, kad mokate tūkstančius eurų, atvykti iki Europos Sąjungos. Jums sako, kad galėsite čia dirbti ir gyventi, o jie užtikrins, kad jūs kirstumėte sieną. Atskrisite į Baltarusiją, nusileisite Minske ir po kelių dienų apgavikai, kurie glaudžiai dirba su nusikaltėliais ir Baltarusijos diktatoriumi Lukašenka, jus naktį atveš prie Europos Sąjungos sienos. Paleis miške ir pasakys – eikite ten, ten niekas nesaugo, ten Europa“, – arabiškai rašė G. Landsbergis.

„Čia jus sulaikys pasienio apsauga, įkurdins palapinių stovykloje. Kadangi jūs tapote gudraus nusikaltimo bendrininkais, deja, beveik niekas iš jūsų negaus politinio pabėgėlio statuso. Jūs gyvensite palapinių miestelyje tol, kol rasime būdą jus grąžinti namo. Ir jūs grįšite. Tik jau be pinigų, kuriuos sumokėjote. Jūs nepateksite toliau į Europą. Net jei pabėgsite arba mūsų policija, ar mūsų valstybės kaimynai jus grąžins atgal, nes toks mūsų įsipareigojimas – priimančioji valstybė atsako už tuos, kurie į ją pateko“, – paaiškino ministras.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Todėl G. Landsbergis pabrėžė, kad į Europą reikia ieškoti legalių kelių.

„Į Europą patenkama tik legaliu būdu. Netikėkit apgavikais, nevažiuokite į Europą nelegaliai, nes vis tiek teks grįžti. Jie jums meluoja. Netapkite nusikaltimo bendrininkais“, – rašo G.Landsbergis.

 

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта