Italija: Sicilijoje per žemės drebėjimą nukentėjo 28 žmonės
Pasaulyje 26 12 2018 930 peržiūros

Italija: Sicilijoje per žemės drebėjimą nukentėjo 28 žmonės

Per žemės drebėjimą, įvykusį trečiadienio naktį Sicilijoje, nukentėjusių žmonių skaičius išaugo iki 28. Tai pranešė televizijos kanalas TGCOM 24.

Anksčiau buvo pranešta apie 10 nukentėjusiųjų. Televizijos kanalas patikslina, kad jie buvo nugabenti į ligonines greitosios pagalbos automobiliais, dar 18 žmonių kreipėsi į medikus savarankiškai. Dauguma jų patyrė lengvas traumas.

Italijos gynybos ministrė Elisabetta Trenta tviteryje pareiškė, kad žinyba „pasirengusi padėti Sicilijos gyventojams susiklosčius šiai sunkiai situacijai“.

Kataniją su Mesina jungiančios autostrados A18 ruožas buvo uždarytas dėl atsiradusių kelio dangos defektų. Per žemės drebėjimą apgriauti keli namai. Taip pat pranešama, kad suaktyvėjo Strombolio ugnikalnis to paties pavadinimo salelėje netoli Sicilijos, todėl Italijos civilinės saugos departamentas paskelbė joje geltonojo lygio pavojų.

Požeminių smūgių Sicilijoje priežastis - Etnos ugnikalnio aktyvumas. Pirmadienį jo krateryje pietvakariniame šlaite įvyko keli sprogimai, be to, seismologai užfiksavo apie 130 mažo intensyvumo požeminių smūgių. Ugnikalnis išmetė daug pelenų. Dėl Etnos aktyvumo pirmadienį valandai buvo uždaryta oro erdvė virš Katanijos miesto.

Sicilijoje naktį į trečiadienį įvyko 5 balų žemės drebėjimas. Jo epicentras buvo už 170 kilometrų į rytus nuo Palermo miesto, kuriame gyvena apie 673 tūkstančius žmonių, o židinys - 2 kilometrų gylyje.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта