JAV ir Didžioji Britanija teigia, kad Sirijos sukilėlių cheminė ataka buvo sufabrikuota
Pasaulyje 08 12 2018 918 peržiūros

JAV ir Didžioji Britanija teigia, kad Sirijos sukilėlių cheminė ataka buvo sufabrikuota

JAV ir Jungtinė Karalystė apkaltino Sirijos vyriausybę ir jos sąjungininkę Rusiją sufabrikavus tariamai sukilėlių surengtą cheminę ataką, praneša BBC. 

JAV valstybės departamentas pareiškė, kad surežisuotos istorijos tikslas buvo įnešti nepasitikėjimo Idlibo provincijoje pasiektomis paliaubomis. 

Sirija ir Rusija anksčiau tvirtino, kad sviediniai su chloro dujomis praėjusį mėnesį sužeidė apie 100 žmonių Sirijos vyriausybės kontroliuojamame Alepo mieste. Valstybinė šalies žiniasklaida išplatino nuotraukas, kuriose matyti ligoninėje slaugomi gyventojai. 

Vėliau Rusija išpuoliu apkaltino sukilėlių kovotojus ir prieš juos surengė kelis oro antskrydžius. 

Sukilėlių grupės paneigė įvykdžiusios cheminę ataką ir perspėjo, kad tokie kaltinimai buvo tik pretekstas užpulti opozicijos kontroliuojamas teritorijas. 

Penktadienį Jungtinės Valstijos pareiškė turinčios „patikimos informacijos“, kad istorija buvo sufabrikuota, o rusų ir sirų pajėgos vietoje chloro panaudojo ašarines dujas.

ELTA

©REUTERS/Murad Sezer nuotr.

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта