Kazachstano prezidentas pranešė įsakęs kariškiams šaudyti į banditus be įspėjimo
Pasaulyje 07 01 2022 551 peržiūros

Kazachstano prezidentas pranešė įsakęs kariškiams šaudyti į banditus be įspėjimo

Penktadienį kreipdamasis į Kazachstano gyventojus, šalies prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas pareiškė įsakęs kariškiams šaudyti į banditus be įspėjimo, praneša „Interfax“.

Jis teigė, kad Almatą užpuolė 20 tūkst. banditų ir kad „valstybė pramiegojo“ puolimą.

Pasak K. Ž. Tokajevo, riaušes šalyje kelia svetimšaliai teroristai, kuriuos kursto užsienio veikėjai. Jis tvirtino, kad teroristai naudoja ginklus prieš taikius piliečius. Prezidentas pabrėžė, kad Kazachstano valdžia neves derybų su teroristais.

K. Ž. Tokajevas padėkojo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris „kaip draugas“ reagavo į prašymą padėti įvesti tvarką Kazachstane.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Protesto akcijos Kazachstane prasidėjo sausio 2 d. Žanaozeno ir Aktau miestuose šalies pietvakariuose, kur gyventojai piktinosi aukštomis suskystintųjų dujų kainomis. Po dviejų dienų riaušės kilo Almatoje ir kituose Kazachstano miestuose, ten vyko susirėmimai su policija. Yra aukų, daugiau kaip 1 tūkst. žmonių nukentėjo. Kazachstano prezidentas K. Ž. Tokajevas dviem savaitėms paskelbė nepaprastąją padėtį visoje šalyje. Jo prašymu Maskvos vadovaujamas karinis aljansas – Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija – nusiuntė į Kazachstaną savo pajėgų, kurių didžiąją dalį sudaro Rusijos kariškiai.

 

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта