Mūsų komanda turi aiškią viziją ir programą kaip turi vystytis mylimas miestas ir mes tikrai žinome, kad Visaginas gali daugiau!
Rinkimai 2023 01 03 2023 530 peržiūros

Mūsų komanda turi aiškią viziją ir programą kaip turi vystytis mylimas miestas ir mes tikrai žinome, kad Visaginas gali daugiau!

AIRIDA DRUS

Numeris sąraše – 2

Visagine gyvenu jau 17 metų. Atitekėjau į Visaginą ir jį įsimylėjau. Čia gimė ir auga mano vaikai. Geresnės vietos jaunai šeimai neįsivaizduoju. Atvykusi į Visaginą įsiliejau į miesto gyvenimą. Visagino savivaldybės taryboje esu jau dvi kadencijas.

Pastaruosius ketverius metus buvau Ekonomikos ir finansų komiteto narė, taip pat su pertrauka buvau ir esu Antikorupcijos komisijos pirmininkė.

Aktyviai dalyvauju savanoriškoje visuomeninėje veikloje, esu Raudojono kryžiaus savanorė, 2022 m. pavasarį prisidėjau ir prie pagalbos ukrainiečių šeimoms rinkimų kartu su asociacija “Laimingi vaikai”.  

Esu įsitikinusi, kad aplinką formuojame mes patys, todėl stengiuosi aktyviai dalyvauti ir prisidėti, puoselėjant ir vystant mūsų miestą. Ne tik sau, bet ir mūsų vaikams. Jie turės perimti mūsų idėjas, mintis ir veiksmus. Būtent savo pavyzdžiu, meile miestui, atsidavimu ir aktyviu įsitraukimu, buvimu neabejingais mes ir auklėjame mūsų vaikus, aktyvius miestiečius ir patriotiškus piliečius.

Nors politika yra vadinama sutarimo menu, pastaruoju metu sutarimo mūsų miesto politikoje beveik nebeliko. Metodai, kuriais šiuo metu naudojamasi priimti sprendimą ir pasiekti savo tikslą yra labai kritikuotini.

Vietos savivalda turi būti kuo arčiau gyventojų. O politikai, priimantys sprendimus, turi žinoti žmonių nuomonę, tartis su jais ir ieškoti geriausio miestui sprendimo. Sprendimai turi būti priimami skaidriai ir viešai.

8-neri metai taryboje leido gerai pažinti miesto žmones ir jų problemas, susipažinti su įstaigomis ir jų darbuotojais. Darbas biudžetinėje įstaigoje suteikė galimybę iš abiejų pusių matyti biudžeto formavimą, finansavimo niuansus, stiprybes bei silpnybes.

Mūsų miestas yra ypatingas, daugiakultūris ir, lyg mažas Niujorkas, savyje talpinantis daug įvairių pažiūrų žmonių, kurie visi sugyvena čia ir visi stengiasi puoselėti Visaginą – vietą, kurioje gyvena ir kurioje auga jų vaikai, anūkai.

Visagine dera jaunimo modernumas ir šiuolaikiškumas, aktyvių visaginiečių įsitraukimas į miesto kūrimą ir senjorų siekis išsaugoti tai, kas vertingo sukurta per miesto istoriją.

Visaginas – tai žalias miestas, kur kiekvienas gyventojas ne tik džiaugiasi supančia gamta, bet ir stengiasi išsaugoti jo žalumą ir unikalumą. Aš, kaip ir daugelis visaginiečių, pergyvenu dėl mieste iškirstų medžių ar išvartomis papuoštų miesto parkų. Manau, kad medžio, ypač brandaus medžio kirtimas turi būti pats kraštutinis atvejis, kai visi kiti bandymai jį išsaugoti jau išnaudoti.

Mane žavi visaginiečių aktyvumas kuriant, valdant ir saugant savo miestą. Stengiuosi ir pati būti aktyvi įvairiose srityse. Darbas „Visagino parke“ suteikia galimybę miestą matyti turistų akimis, taip pat dažnai tenka pasakoti ir sklaidyti mitus apie Visaginą.

Dažnas turistas atvyksta tik kažką girdėjęs apie miestą ir labai nustemba, kad iki šiol nežinojo ir nepažino tokio gražaus miesto.

O man būna gaila, kad nepažino ne tik miesto, bet ir jame gyvenančių žmonių. Nes būtent žmonės ir daro šį miestą tokį unikalų, nes čia dera visi: jį statę, čia gimę ir augę, naujai atvykę ir sugrįžę iš emigracijos, tiek maži, tiek pagyvenę, o tautų įvairovė ir darnus sugyvenimas – ypatingiausias ir žaviausias miesto bruožas.




VADIMAS ČIŽYS

Numeris sąraše – 3

1974 metais gimė Daugpilyje, 1975 su tėvais atvyko į Bikėnų kaimą Ignalinos rajone. 1981 metais persikėlė į Visaginą. Baigė 2-ąją mokyklą, 1996 metais įgijo aukštąjį išsilavinimą Lietuvos Kūno kultūros institute.

Nuo 1996 m. – kūno kultūros mokytojas Visagino „Žiburio“ pagrindinėje mokykloje, nuo 2011 m. – Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro fizinio ugdymo mokytojas metodininkas.

Vadimas Čižys apie save: „Aktyviai užsiimu baidarių irklavimu, kurį pradėjau lankyti 1986 m. ir mano profesionali karjera tęsėsi iki 2006 m. Buvau Lietuvos b/k irklavimo rinktinės narys, tapau Lietuvos čempionatų ir kitų varžybų čempionų ir prizininkų. 2007 m. perėjau į meistrų kategoriją,tapau Pasaulio čempionų ir prizininkų, aktyviai dalyvauju visose meistrų respublikinėse, tarptautinėse varžybose ir kitose sporto šakose.

Esu asociacijos Visagino irklavimo klubas prezidentas, klubas parašė du projektus, kurių dėka aprūpino Visagino irkluotojus inventoriumi už 40 000 eurų. Esu aktyvus įvairių miesto ir respublikos sporto renginių organizatorius ir dalyvis. Esu apdovanotas Visagino savivaldybės nominacija ,,Už nuopelnus sportui". Esu Visagino savivaldybės sporto tarybos pirmininkas.

Esu vedęs. Žmona Loreta dirba ,,Žiburio“ pagrindinėje mokykloje pradinių klasių mokytoja, turime 4 vaikus, kurie aktyviai dalyvauja miesto gyvenime ir aktyviai sportuoja, garsindami Visagino miestą įvairiose varžybose. Didžiuojuosi savo šeima, nes jie yra mano gyvenimo variklis, džiaugsmas ir draugai. Mūsų sportiška šeima garsėja savo aktyvumu Visagino mieste, esame beveik visų sporto renginių dalyviai.

Miestą noriu matyti šiuolaikišką, atvirą naujovėms, prieinamą kiekvienam, patrauklų ne tik saviems gyventojams, bet ir turistams bei svečiams. Man svarbi sporto ir sportui skirtų erdvių infrastruktūra, prieinamumas kiekvienam, sveikos gyvensenos puoselėjimas ir kuo daugiau sporto renginių.


OLGA KOLESNIKOVA

Numeris sąraše – 4.

Esu visaginietė ir tuo didžiuojuosi! Pasirinkau gyvenimą Visagine, nes jis žavi savo nuostabiais žmonėmis ir gamta. Savyje mūsų miestas talpina daugiatautiškumą, saugumą, kūrybiškumą bei šiuolaikiškumą. Man, kaip ir kiekvienam visaginiečiui, labai rūpi mūsų miesto ateitis, o Visaginui svarbūs klausimai - man nėra naujiena. Save vertinčiau kaip veiklos žmogų, visada buvau aktyvi, iniciatyvi, neabejinga bei sąžininga.

Išsilavinimas:

•  viešojo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis;

•  vadybininko profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis;

•  elektroninės leidybos maketuotojo kvalifijacija;

•  šiuo metu studijuoju buhalterinę apskaitą.

Darbo patirtis:

•  Visagino kūrybos ir meno akademijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui;

•  didelė administracinio darbo patirtis Visagino savivaldybės administracijoje (Strateginio planavimo ir investicijų valdymo skyriaus projektų koordinatorė; Metrikacijos skyriaus vyresnioji specialistė);

•  be pagrindinio darbo užsiimu individualia veikla marketingo sferoje.

Darbas Visagino savivaldybės taryboje.

Šioje srityje dabar turiu nemažai žinių ir patirties. Kiekvienas Tarybos posėdis – didelė atsakomybė, kad priimami sprendimai būtų teisingi, atitiktų gyventojų interesus. Aš dirbu Ekonomikos ir finansų komitete, kuriam tenka svarstyt ir teikti išvadas tokiais svarbiais klausimais kaip biudžetas, jo lėšų paskirstymas bei naudojimas ir kt.

Savanorystė.

Sananoriška veikla man yra ypatinga, svarbi dėl jos įnašo į visuomenės gerovę, stiprinant socialinius ryšius, įtraukiant miesto gyventojus į aktyvią visuomeninę veiklą, bendruomenės bei šalies gyvenimą. Esu asociacijos „Laimingi vaikai“ savanorė, kartu su visaginiečiais mes rinkome pagalbą nuo karo pabėgusiems Ukrainos gyventojams. Savanorystė - tai ne tik visuomeninė veikla, tai - būdas tobulėti, įgyti naujų žinių, patirties, įgūdžių, padėti kitiems, išbandyti save.

Gyvenimo patirtis.

Gimiau pirmųjų statytojų šeimoje ir išaugau politikų apsuptyje. Mama – inžinierė-statybininkė, tėvas – pirmas Visagino meras, miesto garbės pilietis. Mano vyras – elektros sistemų, automatikos ir technologinių procesų valdymo sistemų inžinierius. Mes auginame tris puikius vaikus. Mūsų šeimos laisvalaikio pomėgiai susiję su miesto renginiais, poilsiu gamtoje ir kelionėmis.

Veiklos prioritetai.

Aš gyvenu miesto problemomis, į jas jautriai reaguoju. Manau, kad mūsų miestas yra geriausias, nors kol kas ne idealus, noriu būti naudinga Visaginui ir žmonėms, pasirengusi spręsti problemas ir inicijuoti uždavinius, nukreiptus į miesto plėtrą ir mūsų visų gyvenimo sąlygų pagerinimą.

Man svarbu, kad mūsų unikalus, įvairiapusis miestas ne tik išlaikytų savo identitetą, bet ir būtų atviras naujovėms Lietuvos mastu.

Norėčiau, kad Visagino savivaldybės tarybos veikla būtų kultūringa, o diskusijos konstruktyvios, kad būtų mažiau konfliktų ir daugiau tarimosi.

Mūsų užduotis – saugoti Visaginą, kurį pastatė mūsų tėvai, ir gerinti jį ateities kartoms. Mūsų komanda turi aiškią viziją ir programą kaip turi vystytis mylimas miestas ir mes tikrai žinome, kad Visaginas gali daugiau!

Politinė reklama. Apmokėta iš TS-LKD (kandidatų sąrašo Nr. 11) PK sąskaitos.Užsakymo Nr PR‐2022/66.

Už politines reklamos turinį [tekstą] bei kalbą, galinčius pasitaikyti netikslumus ar kitokias klaidas redakcija news.tts.lt neatsako.

Laida "Savaitės kontūrai"  2024 05 07
Laida "Savaitės kontūrai" 2024 05 07

Miesto naujienų apžvalga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта