Pasieniečiams nepaklusę kontrabandininkai cigaretes bandė sunaikinti ugnimi
Įvykiai ir kriminalas 18 02 2020 745 peržiūros

Pasieniečiams nepaklusę kontrabandininkai cigaretes bandė sunaikinti ugnimi

Pasieniečių užspeisti įtariami kontrabandininkai bandė neįsileisti pareigūnų į sodybos teritoriją. Jie padegė ūkinį pastatą, įtariama, bandydami sunaikinti jame sudėtas kontrabandines cigaretes.



Sekmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai gavo informacijos, kad ties Šalčininkų rajono Raudonbalio mišku per apsauginę tvorą iš Baltarusijos į Lietuvą galėjo būti įmestas neteisėtas krovinys. Į šią vietą buvo nusiųsti pasieniečių patruliai bei kinologas su tarnybiniu šunimi.

Vietovės apžiūrai panaudotas tarnybinis VSAT šuo pasieniečius įtariamųjų pėdsakais pradėjo vesti į Lietuvos gilumą. Pasieniečiai su šunimi pasiekė Milvydų kaime esančią sodybą. Ji yra maždaug už puskilometrio nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos.

Jungtinės kelių Varėnos pasienio rinktinės padalinių pajėgos ėmėsi tikrinti sodybą. Joje buvę du vyrai atsisakė įsileisti pasieniečius bei nepakluso reikalavimams sutramdyti ir į voljerą uždaryti kieme laksčiusį šunį.



Vienas vyras nešinas bakeliu skubiai nuėjo į ten pat esantį ūkinį pastatą, iš kurio netrukus ėmė veržtis dūmai. Apie kilusį gaisrą VSAT pareigūnai nedelsiant pranešė ugniagesiams, o patys įsiveržė į sodybos kiemą. Prieš čia laksčiusį agresyvų šunį pasieniečiams teko panaudoti ašarines dujas.

Kartu su atvykusiais ugniagesiais ugnis buvo nuslopinta. Ūkiniame pastate pasieniečiai rado 30 apdegusių ryšulių. Juose buvo 8860 pakelių cigarečių. Rūkalai pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Dar kažkiek pakelių sunaikino ugnis.

Sodyboje pasieniečiai sulaikė 28 metų Šalčininkų rajono gyventoją ir 25-erių asmenį be pilietybės, nuolat gyvenantį Lietuvoje. Jie po apklausų uždaryti į areštinę.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.


ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта