Pasienyje sulaikius stambią narkotikų siuntą, sulaikyti ir keturi įtariamieji
Įvykiai ir kriminalas 03 07 2019 1740 peržiūros

Pasienyje sulaikius stambią narkotikų siuntą, sulaikyti ir keturi įtariamieji

Kauno kriminalistai, intensyviai bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais, nustatė ir sulaikė apie 250 tūkstančių eurų vertės narkotinių medžiagų siuntą. Taip pat sulaikyti su šiuo įvykiu susiję keturi asmenys.

Trečiadienį policija pranešė, kad atliekant ilgalaikį, kantraus ir itin profesionalaus pareigūnų darbo pareikalavusį tyrimą, sulaikymo operacija Lietuvos-Lenkijos pasienyje įvyko birželio 19-ąją. Su organizuotu nusikalstamumu susijusias nusikalstamas veikas tiriantys Kauno kriminalistai, kartu su kolegomis - Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, Lazdijų pasienio kontrolės punkte tuomet patikrinimui sustabdė iš Ispanijos grįžtantį automobilį „Fiat“. Šios slaptos operacijos metu rastas bei paimtas labai didelis narkotinių medžiagų kiekis.

             

Pasak Kauno apskrities policijos pranešimo, lietuvio (gim. 1964 m.) vairuotame automobilyje rasta apie 53 kg narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių bei apie 200 g kanapių dervos (hašišo). Narkotinės medžiagos buvo supakuotos vakuuminiuose paketuose ir kruopščiai paslėptos įvairiose automobilyje įrengtose specialiose slėptuvėse. Turimais duomenimis, narkotinės medžiagos turėjo būti skirtos Lietuvos rinkai.

Operacijos metu Kauno kriminalistai iš viso sulaikė keturis asmenis, gimusius 1974, 1970, 1964 ir 1989 metais. Anksčiau teisti už įvairias nusikalstamas veikas vyrai įtariami galimai vykdę ir organizavę narkotinių medžiagų kontrabandą tarptautiniu mastu. Trims įtariamiesiems skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimas 3 mėnesiams, vienam įtariamajam – suėmimas 2 mėnesių laikotarpiui. Asmenims pareikšti įtarimai, sulaikytiesiems už nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Tyrimą atlieka Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта