Policija netoleruos neapykantos nusikaltimų
Įvykiai ir kriminalas 04 03 2020 1597 peržiūros

Policija netoleruos neapykantos nusikaltimų

2020 metų kovo 2 dieną apie 15.05 val., Visagine, Taikos pr., viešoje vietoje užpulta ir sužalota 54 metų amžiaus moteris. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo nustatyta, kad nusikaltimas padarytas galimai tautinės neapykantos pagrindu. Už šį nusikaltimą baudžiamasis kodeksas numato griežčiausią bausmę- laisvės atėmimą 5 metams.

Visagino policijos komisariato pareigūnai operatyviai nustatė ir sulaikė šia nusikalstama veika įtariamą 24 metų amžiaus vyrą, turintį leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje, niekur nedirbantį ir nesimokantį, anksčiau neteistą.

Primename, kad neapykantos nusikaltimas yra nusikalstama veika, padaryta siekiant išreikšti neapykantą asmeniui dėl jo amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų. Lietuvos Respublikos įstatymai saugo visų tautybių asmenų teises ir laisves. Todėl policija netoleruos bet kokių neapykantos apraiškų, numatytų baudžiamajame įstatyme.


Policijos komisariato informacija

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта