Prezidentas tikisi ES institucijų ir šalių narių aktyvaus įsitraukimo sprendžiant migrantų krizę
Pasaulyje 02 08 2021 459 peržiūros

Prezidentas tikisi ES institucijų ir šalių narių aktyvaus įsitraukimo sprendžiant migrantų krizę

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Lietuvoje viešinčia už vidaus reikalus atsakinga Europos komisare Ylva Johansson.

Pagrindinis dėmesys susitikime, kaip praneša Prezidentūra, skirtas situacijai Lietuvos pasienyje su Baltarusija, Lietuvai reikalingai ES paramai, siekiant suvaldyti nelegalios migracijos krizę. Prezidentas akcentavo, ko labiausiai reikia šiuo metu Lietuvai ir kuo Europos Komisija galėtų padėti: papildomus žmogiškuosius ir finansinius išteklius, ES tarpininkavimą repatrijuojant migrantus, užtvarai pasienyje įrengti reikalingus išteklius ir įrangą.

„Tai, kas šiuo metu vyksta ES/Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nėra įprasta migracijos krizė – tai yra Baltarusijos režimo finansuojama hibridinė ataka prieš Lietuvą ir atsakas į ES palaikymą Baltarusijos pilietinei visuomenei, opozicijai ir demokratijos procesams. Tikimės ES institucijų ir šalių narių aktyvaus įsitraukimo, pagalbos ir tarpininkavimo sprendžiant ES ir Baltarusijos sienos apsaugos problemą“, – susitikime sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas teigė, kad ES institucijų įsitraukimas yra didelė pagalba Lietuvai. Prezidentas išreiškė padėką Europos Komisijai už solidarumą su Lietuva ir pažadą prisidėti sienos apsaugos stiprinimui reikalingomis priemonėmis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

 

ELTA

Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su už vidaus politiką atsakinga Europos Komisijos nare Ylva Johansson. Justino Auškelio (Prezidento kanceliarija) nuotr.

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта