Sicilijoje išsiveržus Etna ugnikalniui, uždarytas Katanijos oro uostas
Pasaulyje 07 07 2021 451 peržiūros

Sicilijoje išsiveržus Etna ugnikalniui, uždarytas Katanijos oro uostas

Italijos Sicilijos saloje vėl išsiveržus Etnos ugnikalniui, nutrauktas į pietus nuo vulkano esančio Katanijos didmiesčio oro uosto darbas.

Tūpimo ir kilimo takai padengti pelenais ir todėl uždaryti, trečiadienio rytą pranešė oro uostas. Priešpiet čia lėktuvai negalėjo nei kilti, nei leistis.

Etna jau praėjusiomis savaitėmis ne kartą išsiveržė. Tačiau pranešimai apie didesnę žalą ar nukentėjusius žmones yra reti.

Pasak Nacionalinio geofizikos ir vulkanologijos instituto (INGV), Etna praėjusiomis dienomis lava ir pelenais spjaudėsi pirmiausiai iš kraterio pietrytinėje pusėje. Pavienes erupcijas ekspertai registravo šiaurės rytinėje pusėje. Daugiau kaip 3 300 metrų aukščio kalno pelenų debesis, anot pranešimo, matuojant pagal jūros lygį, į dangų kilo 5-10 km.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

 

ELTA

EPA-ELTA nuotr.

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта