Tokijuje duris atvėrė olimpinis kaimelis
Pasaulyje 13 07 2021 761 peržiūros

Tokijuje duris atvėrė olimpinis kaimelis

Likus dešimčiai dienų iki olimpinių žaidynių pradžios, Tokijuje duris atvėrė olimpinis kaimelis. Paprastai džiugią ceremoniją antradienį temdė besitęsiantis japonų nerimas dėl koronaviruso plitimo milžiniškame sporto renginyje. Pirmadienį olimpiados sostinėje Tokijuje įsigaliojo jau ketvirtoji ekstremali padėtis, kuri tęsis iki rugpjūčio 22-osios – taigi iki pat olimpinių žaidynių pabaigos.

21 pastate 44 hektarų dydžio olimpiniame kaimelyje Tokijo įlankoje įsikurs 18 000 atletų ir oficialių asmenų. Į Japoniją jau atvyksta vis daugiau delegacijų. Iki šios savaitės pabaigos laukiama per 2 200 dalyvių.

Dviem Ugandos delegacijos atstovams, taip pat vienam serbų atletui ir vienam Izraelio delegacijos nariui buvo nustatytas koronavirusas. Tai Japonijoje dar labiau pakurstė nerimą dėl viruso plitimo.

Paprastai olimpinis kaimelis yra vakarėlių zona ir susitikimo vieta sportininkams iš viso pasaulio. Tačiau Tokijuje olimpiečių laukia visiškai kitokia atmosfera, kupina griežtų taisyklių. Bus privaloma laikytis mažiausiai dviejų metrų atstumo – ir valgant. Atletų prašoma mažinti kontaktus. Jie neturėtų nei apsikabinti vienas kito, nei sveikintis paduodant ranką, o valgykloje turėtų būti kuo trumpiau.

Alkoholį leidžiama gerti tik savo kambariuose, viešose zonose tai uždrausta. Be to, už savo kambario ribų sportininkai turi dėvėti kaukes. Uždrausti kontaktai su vietiniais, taip pat turistinės išvykos. Atletai kaimelyje galės apsigyventi tik likus kelioms dienoms iki pirmosios savo sportinės kovos, o išvykti – vėliausiai praėjus dviem dienom po paskutinio pasirodymo varžybose.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

 

ELTA

EPA-ELTA nuotr.

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта