Uždraustas Rusijos televizijos kanalas pradėjo transliuoti iš užsienio
Pasaulyje 19 07 2022 905 peržiūros

Uždraustas Rusijos televizijos kanalas pradėjo transliuoti iš užsienio

Rusijos televizija „Dožd“, užblokuota kovą, kai po įsiveržimo į Ukrainą vyriausybė ėmėsi griežtesnių priemonių prieš nepriklausomą žiniasklaidą, pirmadienį pradėjo transliuoti iš užsienio.

Stotis pradėjo transliuoti 17 val. GMT laiku per savo „YouTube“ kanalą naujienų programą, kurią vedė jos redaktorius, vadovas bei svarbiausias laidų vedėjas Tichonas Dziadko. „Dožd“ nusprendė sustabdyti veiklą, kai valdžia užblokavo kritiškai konfliktą nušviečiančias transliacijas. Su panašiais draudimais susidūrė ir kitos nepriklausomos žiniasklaidos priemonės, daugelis žurnalistų išvyko į tremtį, kad išvengtų galimybės būti apkaltinti pagal naują įstatymą, numatantį iki 15 metų kalėjimo už melagingą informaciją apie Rusijos kariuomenę.

„Dožd“, kaip ir kelios kitos žiniasklaidos priemonės, nusprendė įsikurti kaimyninėje Latvijoje. Ji teigė turinti licenciją transliuoti Europos Sąjungoje bei įkūrusi studijas Amsterdame, Paryžiuje ir Tbilisyje.

„Per tuos keturis su puse mėnesio, kol „Dožd“ neveikė, kruvinas ir beprasmis Rusijos vadovybės pradėtas karas prieš Ukrainą tęsėsi, žuvo žmonės ir griuvo gyvenimai“, – sakoma televizijos stoties pranešime. „Šiandien labiau nei bet kada, Rusijos piliečiai turi turėti prieigą prie nepriklausomos informacijos“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad konfliktas „griauna Ukrainos miestus ir Rusijos ateitį“.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Televizija sakė, kad pamažu plės savo veiklą ir transliuos per socialinę žiniasklaidą ir televiziją. 2008 m. įkurta televizija „TV Dožd“ aktyviai nušvietė Rusijos opoziciją ir protesto judėjimus. 2021 m. televizija buvo paskelbta „užsienio agentu“, dėl to  jai buvo taikomi dideli administraciniai suvaržymai ir grėsė didelės baudos bei uždarymas.

 

ELTA/AFP

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта