V. Putinas: Vakarai „anksčiau ar vėliau“ turės kalbėtis su Rusija
IT naujenos 28 10 2022 551 peržiūros

V. Putinas: Vakarai „anksčiau ar vėliau“ turės kalbėtis su Rusija

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar kartą apkaltino Vakarus dėl padėties Ukrainoje paaštrėjimo. Kartu jis ketvirtadienį pareiškė, kad „anksčiau ar vėliau“ Vakarai turės kalbėtis su Rusija dėl bendros ateities, rašo agentūra „Reuters“.

Vakarai žaidžia „pavojingą, kruviną ir purviną“ žaidimą, sakė V. Putinas. Esą laukia pavojingiausias dešimtmetis nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Rusija, pasak V. Putino, mėgino užmegzti draugiškus santykius su Vakarais ir NATO. Tačiau atsakymas nebuvo neigiamas.

Vakarai mėgina padaryti Rusiją pažeidžiamą ir įveda sankcijas visiems, kurie nenori paklusti, tęsė V. Putinas. Tačiau Rusija nemeta iššūkio Vakarams, o nori turėti teisę savarankiškai vystytis. Pastarieji įvykiai, tai pat Ukrainoje, pakeitė pasaulio tvarką. Atsirado naujų galios centrų, be kita ko, Azijoje.

Naujausi įvykiai buvo neišvengiami, pabrėžė V. Putinas. Jis teigė nuolat galvojantis ir apie nuostolius, kuriuos Rusija patyrė Ukrainoje. Tačiau Rusija sustiprino savo suverenumą, o ekonomika atsilaikė geriau nei manyta. Šiais metais nėra nieko, dėl ko jis būtų nusivylęs, sakė V. Putinas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Turėdamas omenyje atominius ginklus, prezidentas sakė, kad tokių ginklų panaudojimo pavojus išliks tol, kol egzistuos branduoliniai ginklai. Rusija esą niekada nekalbėjo apie atominių ginklų panaudojimą.

Iš tikrųjų ir V. Putinas, ir kiti aukšti politikai apie tai kalbėjo. Buvęs prezidentas Dmitrijus Mededevas, kuris šiuo metu eina Rusijos Saugumo Tarybos vicepirmininko pareigas, rugsėjo pabaigoje pareiškė: „Rusija turi teisę panaudoti atominį ginklą, jei reikės“. Tai esą „tikrai ne blefas“.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта