A. Bilotaitė Liuksemburge ragins ES efektyviau spręsti neteisėtos migracijos ir pagalbos Ukrainai problemas
Pasaulyje 10 06 2022 389 peržiūros

A. Bilotaitė Liuksemburge ragins ES efektyviau spręsti neteisėtos migracijos ir pagalbos Ukrainai problemas

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) vidaus reikalų ministrų taryboje Liuksemburge. Joje bus aptarti Šengeno erdvės padėties, pagalbos Ukrainai, „Frontex“ agentūros veiklos, migracijos ir prieglobsčio politikos klausimai. Taryboje ministrė ragins efektyviau spręsti neteisėtos migracijos problemas, užtikrinti finansavimą ES išorės sienos stiprinimui ir laikinosios apsaugos ukrainiečiams įgyvendinimui, taip pat ES lygiu telkti pastangas padėti Ukrainai išminuojant šalies teritoriją.

Kaip skelbiama Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime, ministrai turės priimti svarbų sprendimą – patvirtinti bendrą Tarybos požiūrį dėl Šengeno sienų kodekso pakeitimo. Reglamento tekste numatyta, kad turi būti patvirtinti bendri ES išorės sienų apsaugos standartai, jame atsirado sąvoka „stacionarioji infrastruktūra“. Ministrės teigimu, galima pasidžiaugti šiais teigiamais reglamento teksto pakeitimais, kurių Lietuva atkakliai siekė, tačiau būtina ir toliau kelti klausimą dėl veiksmingesnių priemonių įgyvendinimo migracijos valdymo srityje.

„Šengeno padėties tema tiesiogiai susijusi su išorės sienų apsauga. Džiaugiamės matydami savo pastangų rezultatus. Tačiau skaičiuodami daugiau kaip 6 mėnesius nuo Europos Komisijos pateiktų teisėkūros pasiūlymų ir daugiau kaip metus nuo hibridinės atakos pradžios, reikšmingų pokyčių ES teisėje vis dar neturime. Be to, vis dar nesame gavę papildomo ES finansavimo išorės sienos apsaugos stiprinimui besitęsiančios hibridinės atakos akivaizdoje“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Taryboje ministrė ragins ir toliau teikti visokeriopą paramą Ukrainai ir jos žmonėms, akcentuodama būtinybę ES lygiu telkti pastangas ir sukurti mechanizmą karo nusikaltimų tyrimui ir šalies teritorijos išminavimui. Ministrė taip pat pabrėš, kad didelius ukrainiečių skaičius priimančioms valstybėms narėms būtina ES finansinė parama.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Taryboje ministrai diskutuos dėl Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ funkcijų. Ministrė pasisakys už jų išgryninimą ir pastangų bei dėmesio sutelkimą į tai, dėl ko ši agentūra buvo sukurta – paramos valstybėms narėms teikimą, visų pirma ir svarbiausia – ES išorės sienos apsaugos srityje.

Ministrai taip pat aptars Tarybai pirmininkaujančios Prancūzijos pasiūlytą solidarumo mechanizmą, kuriuo siekiama teikti pagalbą Viduržemio jūros šalims, perkeliant migrantus arba remiant jas finansiškai. Ministrė palaikys tik savanorišką ir lankstų solidarumo mechanizmą.


ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта