O. Scholzas: mokydami ukrainiečių pilotus Vakarai siunčia signalą V. Putinui
Pasaulyje 22 05 2023 549 peržiūros

O. Scholzas: mokydami ukrainiečių pilotus Vakarai siunčia signalą V. Putinui

JAV prezidento Joe Bideno sprendimas mokyti Ukrainos lakūnus valdyti naikintuvus F-16 yra signalas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad tęsdamas karą jis nepasieks savo tikslo, interviu vaizdo ryšiu televizijos kanalui „Welt“ sakė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, pranešė „Ukrinform“.

„Pirmiausia tai yra signalas Rusijos prezidentui nesitikėti, kad pasieks savo tikslą tęsdamas karą kiek galima ilgiau. Sąjungininkės pasirengusios teikti ilgalaikę paramą Ukrainai“, – sakė O. Scholzas.

Jis pridūrė, kad Vokietija neturi lėktuvų F-16 ir daugiausia dėmesio skiria oro gynybos, šarvuočių ir sunkiosios artilerijos tiekimams Ukrainai. Komentuodamas Maskvos grasinimus dėl naikintuvų Ukrainai, O. Scholzas pabrėžė, kad panašių grasinimų būta ir anksčiau. „Svarbu, kad veiktume tik susitarę, „nacionalinių“ iniciatyvų nėra, stengiamės, kad nebūtų eskalacijos, kuri privestų prie Rusijos ir NATO karo“, – sakė jis.

O. Scholzas dar kartą pareikalavo, kad Rusija nutrauktų karą ir išvestų kariuomenę iš Ukrainos, ragino visus kitus nepamiršti, jog Rusija mėgina ginkluota jėga prisijungti didelę Ukrainos dalį. Kremlius neturėtų to pasisekti, nes tai pažeidžia tarptautinę tvarką ir kelia pavojų taikai ir saugumui pasaulyje, sakė Vokietijos kancleris.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Paklaustas apie būsimą Ukrainos narystę NATO, O. Scholzas priminė apie 2008 m. Bukarešte vykusį viršūnių susitikimą, per kurį buvo suformuluota ilgalaikė Ukrainos perspektyva. „Visiems aišku, jog tai (Ukrainos narystė NATO) artimiausiu metu neįvyks. Taip yra ir dėl to, kad pagal NATO kriterijus yra virtinė reikalavimų, kurių Ukraina šiuo metu negali įvykdyti“, – sakė O. Scholzas. Tačiau jis pridūrė, kad ateityje teks aptarti saugumo garantijas.

Šios garantijos apima klausimą, kaip smarkiai partnerės apginkluos Ukrainą. Po karo Ukraina bus aprūpinta vakarietiškais ginklais, pridūrė politikas. O. Scholzo teigimu, apie saugumo garantijas bus kalbama vėliau, bet iki to dar laukia ilgas kelias.


AFP-ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта