G. Landsbergis: Palaikome Moldovą šiais sudėtingais laikais
Pasaulyje 27 04 2023 413 peržiūros

G. Landsbergis: Palaikome Moldovą šiais sudėtingais laikais

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kartu su Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) užsienio reikalų ministrais ketvirtadienį lankosi Moldovoje. Lietuvos diplomatijos vadovas po NB8 susitikimo su Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministru Nicu Popescu teigė, kad tiki šios šalies europine ateitimi bei tvirtai palaiko Moldovos eurointegracinius siekius.

„Esame čia, visa Šiaurės ir Baltijos šalių ministrų grupė, norėdami parodyti savo solidarumą ir paramą gilių reformų ir integracijos į Europos Sąjungą (ES) keliu, kurio eina Moldovos vyriausybė. Esame čia tam, kad parodytume, jog Moldova priklauso Europai, kad Moldova nebus palikta viena kovoti su destruktyvia ir griaunančia Rusijos veikla“, – teigė G. Landsbergis.

Ministerijos pranešime spaudai pažymima, kad ministras pabrėžė, kad Moldovos vykdomos reformos yra svarbios ir pačios šalies visuomenei, stiprinant jos atsparumą išorinėms grėsmėms.

„Atidžiai stebime situaciją Moldovoje. Žavimės Moldovos žmonių ir valstybės atsparumu ir ryžtu eiti Europos integracijos keliu. ES kandidatės statusas Moldovai atvėrė naują šalies vystymosi etapą ir istorinę galimybę“, – Kišiniove sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministrai po susitikimo su N. Popescu išplatino bendrą pareiškimą.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Ketvirtadienį NB8 ministrai taip pat susitiks su Moldovos prezidente Maja Sandu, Parlamento pirmininku Igoriu Grosu, Ministru pirmininku Dorin Recean ir kitais pareigūnais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

NB8 yra neformalus ir neinstitucionalizuotas penkių Šiaurės ir trijų Baltijos valstybių – Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos – bendradarbiavimo formatas. Šalys rotacijos būdu kiekvienais metais koordinuoja NB8 veiklą (darbotvarkę), rengia ir globoja tais metais vyksiančius susitikimus. 2023 metais NB8 bendradarbiavimą koordinuoja Latvija.

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта