Ukrainos diplomatas mano, kad reikia ruoštis galimai branduolinei katastrofai Zaporižios atominėje elektrinėje
Pasaulyje 22 06 2023 489 peržiūros

Ukrainos diplomatas mano, kad reikia ruoštis galimai branduolinei katastrofai Zaporižios atominėje elektrinėje

Ukrainos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Valerijus Čalijus mano, kad ukrainiečiai bet kuriuo atveju turėtų ruoštis potencialiai branduolinei katastrofai Zaporižios atominėje elektrinėje, kurią gali sukelti Rusija.

Diplomatas tai pareiškė interviu naujienų agentūrai „Ukrinform“.

„Manau, kad tai (Putino nurodymu sukelta technogeninė katastrofa Zaporižios atominėje elektrinėje) yra visiškai realus scenarijus, kuris turėtų būti svarstomas kartu su visais kitais. Pasakysiu dar daugiau – reikia jam ruoštis“, – pabrėžė V. Čalijus.

Jo nuomone, būtina atvirai kalbėtis su Ukrainos piliečiais apie galimą branduolinę katastrofą, „ar ji įvyks, ar ne, turime būti viskam pasiruošę“.

„Deja, tokioje realybėje mes gyvename. Tad rekomenduočiau turėti bent jau kelioms pirmosioms dienoms pilną automobilio degalų baką, vandens atsargų ir kažkokią apsaugą. Jei ateityje nieko panašaus nenutiks – ačiū Dievui! O jei nutiks  – reikia, kad žmonės būtų įspėti“, – pažymėjo diplomatas.

Jis konstatavo, kad pasaulio reakcija į nusikalstamus Putino ir Rusijos veiksmus yra vangi ir tarsi „kviečia“ agresorių toliau naudoti tas pačias priemones.

Šiame kontekste Ukrainos diplomatas priminė, kad vis dar nėra nei sankcijų branduolinei energetikai, kurią Rusija naudoja kaip ginklą, nei asmeninių ribojimų šiai pramonės šakai vadovaujantiems žmonėms, nei griežtos pozicijos šalių, kurios vis dar naudojasi Rusijos paslaugomis atominėje sferoje, atžvilgiu.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Apie didėjančią grėsmę galima kalbėti be paliovos, bet jei nebus imamasi žygių, ji tik didės. Branduolinis šantažas naudingas Rusijai. Pernai buvo momentas, kai jie tai darė, bet gavo per nagus. Dabar jie vėl jo griebiasi, suprasdami, kad frontuose jiems bus labai blogai“, – teigė Ukrainos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius.

Neseniai Ukrainos žvalgyba pareiškė, kad Rusija tebesilaiko branduolinio šantažo taktikos, naudodama užimtą Zaporižios AE, taip pat Baltarusijos teritoriją, kurioje gali būti dislokuota Rusijos branduolinė ginkluotė.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylas Budanovas informavo, kad rusai užminavo Zaporižios AE aušintuvą, ir jei jis bus išvestas iš rikiuotės, gali kilti didelių problemų.

ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта