Rusija svarsto naujas taisykles, pagal kurias atvykstantys užsieniečiai turės duoti „lojalumo sutikimą“
Pasaulyje 29 11 2023 416 peržiūros

Rusija svarsto naujas taisykles, pagal kurias atvykstantys užsieniečiai turės duoti „lojalumo sutikimą“

Užsieniečiai, atvykstantys į Rusiją, pagal Vidaus reikalų ministerijos rengiamas naujas taisykles gali būti priversti pasirašyti „lojalumo sutikimą“, kuriuo įsipareigotų nekritikuoti Maskvos karo Ukrainoje.

Prieš 2024 metų prezidento rinkimus, kurie greičiausiai pratęs ilgametį prezidento Vladimiro Putino valdymą bent iki 2030 metų, Rusija ėmėsi beprecedenčių represijų prieš opoziciją.

Šios taisyklės įpareigotų užsieniečius laikytis griežtų įstatymų, draudžiančių kritikuoti karą Ukrainoje ir nedaryti teigiamų pareiškimų apie LGBTQ bendruomenę, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

TASS, cituodama dokumento projektą, teigia, kad užsienietis, „atvykęs į Rusiją, sutiktų laikytis draudimų, nustatytų siekiant apsaugoti Rusijos nacionalinius interesus“.

Asmuo sutiktų „jokia forma nediskredituoti Rusijos Federacijos užsienio ir vidaus valstybinės politikos“.

Užsienietis taip pat laikytųsi įsipareigojimo nesidalyti vieša informacija apie LGBTQ santykius, kaip numatyta Rusijos teisės aktuose, ir susilaikyti nuo „istorinės tiesos iškraipymo“ apie sovietų vaidmenį Antrajame pasauliniame kare.

TASS teigė, kad dokumentas netrukus bus pateiktas Dūmai, Rusijos žemiesiems parlamento rūmams. Ji nepateikė jokios informacijos apie tai, kokios bausmės gali grėsti asmenims, nesilaikantiems sutikimo.

Kremlius trečiadienį vykusiame susitikime su žurnalistais atsisakė komentuoti galimas naujas taisykles.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Migrantai iš Vidurinės Azijos sudaro didelę užsieniečių grupę Rusijoje ir yra tapę kariuomenės verbavimo į kovas Ukrainoje taikiniu.

Daug vakariečių išvyko iš Rusijos po to, kai Maskva praėjusių metų vasario mėnesį pradėjo puolimą.

Vakarų žiniasklaida gerokai sumažino savo veiklą Rusijoje, baimindamasi dėl savo darbuotojų saugumo po to, kai buvo įvesti griežti cenzūros įstatymai.

Rusija nubaudė tūkstančius savo piliečių už tai, kad jie pasmerkė Ukrainos puolimą, o tai uždrausta pagal griežtus cenzūros įstatymus.

ELTA-AFP

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта