Austrijoje po šaudynių skelbiamas trijų dienų gedulas
Pasaulyje 03 11 2020 487 peržiūros

Austrijoje po šaudynių skelbiamas trijų dienų gedulas

Austrijos vyriausybė po teroristinio išpuolio sostinėje Vienoje, pareikalavusio keturių žmonių gyvybių, paskelbė trijų dienų gedulą.

Per šaudynes sostinėje žuvo mažiausiai keturi praeiviai, vieną įtariamą šaulį nukovė policija. Dar 17 žmonių buvo sužaloti, septynių iš jų būklė yra sunki, jų gyvybėms gresia pavojus.

Užpuolikas, kurį nušovė policija, buvo 20-ies metų amžiaus vyras. Austrijos vidaus reikalų ministro Karlo Nehammerio teigimu, įtariamas užpuolikas jau anksčiau buvo teistas dėl bendradarbiavimo su teroristine organizacija. Jis turėjo dvigubą pilietybę, buvo Austrijos ir Šiaurės Makedonijos pilietis, prijaučiantis ekstremistinei grupuotei „Islamo valstybė“ (IS).

2019 metų balandį vyras buvo nuteistas kalėjimo bausme, nes bandė keliauti į Siriją, siekiant prisijungti prie IS. Vyrui buvo skirta 22 mėnesių trukmės kalėjimo bausmė, bet gruodžio pradžioje jis buvo paleistas lygtinai.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Pasak policijos, pirmadienio vakarą šaudyta šešiose skirtingose vietose Vienos centre, įskaitant pagrindinę sinagogą sostinėje.

Policija surengė reidus 15-oje namų ir sulaikė kelis asmenis, susijusius su įtariamuoju. Po išpuolio policininkai ieško dar mažiausiai vieno įtariamojo.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта