B. Johsnonas: „Brexito“ sutarties su ES nuostatos yra „nepriimtinos“
Pasaulyje 25 07 2019 725 peržiūros

B. Johsnonas: „Brexito“ sutarties su ES nuostatos yra „nepriimtinos“

Naujasis Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas „nepriimtinomis“ pavadino „Brexito“ sutarties su ES nuostatas. Pasirengimas netvarkingam šalies išstojimui iš ES dabar yra „didžiausias prioritetas“, - pareiškė B. Johnsonas Bendruomenių Rūmuose Londone. Didžioji Britanija neskirs komisaro į naują Europos Komisiją, paskelbė B. Johnsonas.

Premjeras prognozavo savo šaliai puikią ateitį. Jo uždavinys esą yra išvesti britus iš ES ir padaryti Jungtinę Karalystę nuostabiausia Žemės valstybe. 2050 metais Didžioji Britanija, anot B. Johnsono, gali būti labiausiai klestinti Europos ekonomika, o kartu ir naujo prekybos susitarimų tinklo centras.

Karalienė Elžbieta II antradienį paskyrė B. Johnsoną naujuoju šalies premjeru. Jis poste pakeitė Theresą May. B. Johsnonas pasiryžęs iki spalio 31 dienos išvesti Didžiąją Britaniją iš ES, esant reikalui, ir be susitarimo.

Šiaurės Airijos partija DUP, nuo kurios balsų priklausoma jo mažumos vyriausybė, pareiškė, kad reikalauja „Brexito“ su sutartimi.

„Tai yra mūsų prioritetas, - stočiai „RTE Radio“ sakė aukštas DUP parlamentaras Jeffery‘is Donaldsonas. – Mes nenorime scenarijaus be sutarties“.

ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта