D. Trumpas prakalbo apie statomą sieną... Kolorade
Pasaulyje 24 10 2019 651 peržiūros

D. Trumpas prakalbo apie statomą sieną... Kolorade

Donaldas Trumpas migrantus sulaikyti turinčios sienos statymą JAV ir Meksikos pasienyje pavertė esmine savo prezidentavimo „vinimi“. Trečiadienį jis pareiškė apie naują šios iniciatyvos posūkį – sieną Kolorado valstijoje.

Galima klausti – na ir kas? Ogi tai, kad Koloradas yra Jungtinių Valstijų viduje ir nesiriboja su jokia užsienio valstybe. Su pietiniais JAV kaimynais ribojasi tik šalia Kolorado esanti Naujosios Meksikos valstija.

„Žinote, kodėl mes nugalėsime Naujojoje Meksikoje? Nes jie nori sienų saugumo“, – kalboje Pitsburge teigė D. Trumpas.

„Ir mes statome sieną Naujosios Meksikos pasienyje, ir mes statome sieną Kolorade. Statome nuostabią sieną, tokią didelę, kurios niekas negalės perlipti, niekas negalės pro ją pralįsti, ji tikrai veikia“, – pareiškė JAV prezidentas.

„Ir mes statome sieną Teksase, ir mes nestatome sienos Kanzase, bet jie gauna naudos iš sienų, kurias ką tik paminėjome“, – tęsė D. Trumpas.

Sienos statyba pasienyje su Meksika buvo vienas iš kertinių D. Trumpo 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijos pažadų. Vis dėlto Kongresas atsisakė skirti lėšas, reikalingas tokios sienos statyboms.

Politikus ir socialinių tinklų vartotojus D. Trumpo komentarai apie JAV viduje, Kolorade statomą sieną privertė suglumti, daugelis ėmė šaipytis iš prezidento.

„Na, ganėtinai keblu... Koloradas nesiriboja su Meksika. Gerai, kad Koloradas dabar teikia galimybę vaikams nemokamai lankyti vaikų darželį, ten jie gali išmokti geografijos“, – tviteryje parašė Kolorado valstijos gubernatorius Jaredas Polisas.

Savo ruožtu demokratų senatorius Patrickas Leahy'is tviteryje išplatino žemėlapį, kuriame aplink Naujosios Meksikos valstiją nubrėžta nauja JAV ir Meksikos siena, o valstijos pavadinime paliktas tik žodis „Meksika“.

Vėliau pats D. Trumpas tviteryje gynėsi, esą apie Kolorade statomą sieną kalbėjo „juokaudamas“, jis kalbėjęs „apie sausakimšoje salėje susirinkusius žmones iš Kolorado ir Kanzaso, kurie gauna naudos iš sienos“.

ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта