ES ir Jungtinė Karalystė pradėjo derybas dėl prekybinių santykių po „Brexito“
Pasaulyje 02 03 2020 529 peržiūros

ES ir Jungtinė Karalystė pradėjo derybas dėl prekybinių santykių po „Brexito“

Jungtinės Karalystės (JK) ir ES derybininkai pirmadienį pradėjo itin svarbias derybas dėl abiejų pusių santykių po „Brexito“.

ES vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier ir jo kolega JK derybininkas Davidas Frostas susėdo prie stalo Briuselyje, taip pradėdami ilgus mėnesius truksiančias intensyvias derybas, kurių baigtis nulems tolimesnius ES ir JK santykius.

Derybos prasidėjo praėjus vos mėnesiui po to, kai Jungtinė Karalystė išstojo iš ES, derybų procesą tikimasi užbaigti iki metų pabaigos. Tiesa, daugelis politikų ir apžvalgininkų mano, kad tokio masto deryboms laiko smarkiai trūks.

Galutinis terminas deryboms yra gruodžio 31 d., kai pasibaigs dabar galiojantis „Brexito“ pereinamasis laikotarpis, per kurį JK ir ES santykiai yra iš esmės tokie pat, kaip ir iki išstojimo.

Britų premjeras Borisas Johnsonas ne kartą atmetė galimybę pratęsti derybų laikotarpį, nors jis ir turi tokią galimybę. Tikimasi, kad dėl derybų eigos bus nuspręsta birželį.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Praėjusią savaitę paskelbtuose derybų įgaliojimuose ES teigė, kad sieks užtikrinti „lygias žaidimo taisykles“ ir neleisti JK nesilaikyti Bendrijos darbo, mokesčių, aplinkosaugos ir valstybinių subsidijų standartų.

Tuo tarpu JK tikisi atsiriboti nuo ES ir sukurti savas taisykles, kurios turėtų įtvirtinti „ekonominę ir politinę nepriklausomybę“.


ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта