G. Nausėda apgailestauja, kad sutarimo paieškos dėl sankcijų Rusijai užsitęsė: vienas mėnuo ukrainiečiams yra ilgas laikas
Pasaulyje 30 05 2022 433 peržiūros

G. Nausėda apgailestauja, kad sutarimo paieškos dėl sankcijų Rusijai užsitęsė: vienas mėnuo ukrainiečiams yra ilgas laikas

Prezidentas Gitanas Nausėda prieš pirmadienį prasidėsiančią Europos Vadovų Tarybą (EVT) apgailestauja, kad sutarimo paieškos dėl rusiškos naftos embargo užsitęsė. Kartu prezidentas pažymėjo norįs išgirsti šeštajam paketui dėl sankcijų Rusijos naftai besipriešinančios Vengrijos argumentus.

„Labai norėtųsi šiandien išgirsti jo (Viktoro Orbano – ELTA) argumentus ir pasižiūrėti, kiek tas kompromisas gali veikti“, – žurnalistams prieš EVT posėdį Briuselyje sakė G. Nausėda.

Lietuvos vadovas apgailestavo, kad Europos Sąjungoje užsitęsė diskusijos ir dėl mažiau ambicingų sankcijų Rusijos naftai. Kaip skelbta viešojoje erdvėje, ieškant kompromiso dėl Vengrijos pareikštų nuostatų, gali būti kiek sušvelnintas pirminis pasiūlymas, nedraudžiant vamzdynais gabenti rusišką naftą. Ši išimtis būtų taikoma Vengrijai ir kitoms išėjimo prie jūros neturinčioms ES šalims.

„Sutikite, kad tai yra apie 90 proc. tos naftos, kuri patenka pas mus, tai yra tikrai nemažas kiekis, bet man labai gaila, kad net ir tokiam pusiniam rezultatui mes praradome mėnesį laiko. Vienas mėnuo mums, čia gyvenantiems taikoje, yra vienas laiko tarpas. Vienas mėnuo ukrainiečiams, kurie kiekvieną dieną susilaukia naujų aukų, sudaužytų likimų, sugriautų miestų, – jiems vienas mėnuo yra nepaprastai ilgas laiko tarpas“, – žurnalistams sakė G. Nausėda ir pažymėjo tikįs, kad ES išliks vieninga Rusijai tęsiant karą Ukrainoje.

„Tad pirmiausiai tenka apgailestauti dėl tokio ilgo laikotarpio, kada mes niekaip nesugebame prieiti prie galutinio sprendimo. Tikiuosi, kad šis sprendimas šiandien bus, ir tikiuosi, kad ta vienybė, kuria mes taip didžiuojamės Putino akivaizdoje, ji išliks“, – teigė prezidentas.

„Bet, žinote, vienybė negali būti bet kokia kaina. Jeigu vienybė neduoda rezultatų ir neleidžia priimti sprendimų, tai leidžia mūsų nedraugams sakyti, kad Europa vėl silpna, kad Europa negali kažko padaryti. Europa nėra silpna, Europa privalo tai įrodyti“, – apibendrino G. Nausėda.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda gegužės 30-31 dienomis dalyvaus neeiliniame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime.

Pagrindinės šio susitikimo temos – pagalba Ukrainai ir jos atstatymo planas, sankcijos Rusijai, Europos Sąjungos saugumo ir gynybos politika, energetinės nepriklausomybės didinimas, maisto tiekimo saugumo užtikrinimas.

Pirmadienį prieš EVT Europos Sąjungos šalių ambasadoriai dar kartą pamėgino įtikinti Vengriją pritarti sušvelnintam rusiškos naftos embargui, Europos vienybei dėl karo Ukrainoje vis labiau trūkinėjant.

27 valstybių narių pasiuntiniai susitiko siekdami baigti rengti šeštąjį sankcijų Maskvai paketą, tačiau išeiti iš aklavietės dėl siūlomo embargo rusiškai naftai kol kas nepavyko.


ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта