Gresiant maisto krizei Rusija ketina didinti grūdų eksportą
Pasaulyje 27 05 2022 500 peržiūros

Gresiant maisto krizei Rusija ketina didinti grūdų eksportą

Rusija penktadienį pranešė, kad ateinantį sezoną ketina padidinti grūdų gamybą eksportui. Kilusią pasaulinę maisto krizę paaštrino Maskvos karinė kampanija Ukrainoje.

Kariniai veiksmai ir sankcijos Rusijai dėl puolimo sutrikdė pasaulinį grūdų, kviečių ir kitų prekių tiekimą. Vien Rusija ir Ukraina pagamina 30 proc. pasaulinės kviečių pasiūlos.

„Per šį sezoną (2021–2022 m.) jau eksportavome per 35 mln. tonų grūdų, iš jų 28,5 mln. tonų kviečių“, – Rusijos grūdų forume sakė žemės ūkio ministras Dmitrijus Patruševas ir pridūrė, kad iki sezono pabaigos birželio 30 d. eksporto apimtis viršys 37 mln. tonų.

„Ateinantį sezoną (nuo 2022 m. liepos 1 d.) savo grūdų eksporto potencialą vertiname 50 mln. tonų“, – sakė jis.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Vakarai kaltina Kremlių per karinę operaciją Ukrainoje kaip ginklą naudojant maisto prekes ir vagiant Ukrainos grūdus iš Rusijos užimtų teritorijų. Rusija tai neigia sakydama, kad sukurs Ukrainoje eksporto koridorius ir padės išvengti pasaulinės maisto krizės, jei bus panaikintos Maskvai įvestos tarptautinės sankcijos.


AFP-ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта