I. Šimonytė apie atominės elektrinės Ukrainoje apšaudymą: V. Putino kariaunai nėra jokių ribų
Pasaulyje 04 03 2022 659 peržiūros

I. Šimonytė apie atominės elektrinės Ukrainoje apšaudymą: V. Putino kariaunai nėra jokių ribų

Rusijos kariuomenei penktadienio rytą atakavus didžiausią Europoje Zaporižios atominę elektrinę premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžia, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino kariaunai nėra jokių ribų. Ministrė pirmininkė pabrėžia, kad Lietuva ir toliau pasisako už pačių griežčiausių sankcijų Rusijai taikymą.

„Dėl atominės elektrinės – tai tiesiog rodo, kad V. Putino kariaunai nėra, deja, jokių ribų ir jokių apribojimų. Aš tik norėčiau nuraminti Lietuvos žmones, nes matau, kad tos informacijos yra ir tokio nerimo yra. Tai tikrai mūsų institucijos nestebi jokio radiacinio fono pakitimo. Ta situacija yra akylai stebima“, – po susitikimo su eurokomisaru Thierry Bretonu spaudos konferencijoje penktadienį teigė I. Šimonytė.

Tačiau ministrė pirmininkė akcentuoja, kad raginimai NATO įsitraukti į karinį konfliktą Ukrainoje nėra atsakingi.

„Galiu tik pasakyti, kad diskusijos apie oro erdvės uždarymą ir taip toliau tiesiogiai reiškia, kad NATO įsitrauktų į karinį konfliktą. Ir man atrodo, kad visi raginimai NATO įsitraukti į karinį konfliktą dabar nėra atsakingi“, – pabrėžė ji.

Premjerės teigimu, Lietuva ir toliau sieks kuo griežtesnių sankcijų Rusijai. Jos teigimu, šis klausimas neabejotinai bus keliamas ir penktadienį Briuselyje vykstančioje Užsienio reikalų ministrų taryboje, kurioje dalyvaus ministras Gabrielius Landsbergis.

„Lietuvos Vyriausybė rėmė pačias griežčiausias sankcijas Rusijai ir toliau už jas pasisako. Ir darbas dėl sankcijų yra nuolatinis. Skirtingai nuo civilizuotų kraštų kariuomenių, kurios nešaudo į objektus, tokius kaip ligoninės ar atominės elektrinės, V. Putino kariaunai nėra jokių apribojimų, žinoma, kad tai yra labai svarbi aplinkybė, į kurią taip pat bus atsižvelgta“, – patikino ji.

Susirūpinimą susidariusia situacija Zaporižios atominėje elektrinėje išsakė ir eurokomisaras Thierry Bretonas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Iš savo pusės labai atidžiai stebime šį įvykį, matome, kad, deja, padėtis prastėja, mes tam rengiamės. Ir kaip ministrė pirmininkė ką tik sakė, deja, ši situacija tęsis ir, žinoma, mes turime rengtis ir kitiems galimiems įvykiams. Tačiau mes privalome veikti greitai ir tvirtai. Ir, žinoma, mes jau galvojame, kokie galėtų būti tolesni veiksmai“, – teigė T. Bretonas.

ELTA primena, kad Zaporižios atominėje elektrinėje penktadienio rytą kilo gaisras, kai ją, kaip skelbia Ukrainos valdžia, apšaudė įsiveržusios Rusijos pajėgos. Visgi Ukrainos avarinės tarnybos penktadienį pranešė gaisrą elektrinėje užgesinusios.

Vėliau Ukrainos branduolinė inspekcija informavo, kad Rusijos pajėgos įžengė į Ukrainos atominės elektrinės teritoriją.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai. Vakarų bendruomenė kaltina Kremlių Ukrainoje tikslingai griaunant miestus ir žudant nekaltus civilius.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта