Japonija mini 75-ąsias Hirošimos atominio bombardavimo metines
Pasaulyje 06 08 2020 516 peržiūros

Japonija mini 75-ąsias Hirošimos atominio bombardavimo metines

Japonija ketvirtadienį mini 75-ąsias Hirošimos atominio bombardavimo metines, tačiau dėl koronaviruso pandemijos šiemet minėjimo ceremonijos kuklesnės.

Pagrindinėje ceremonijoje Hirošimoje ketvirtadienį dalyvavo sprogimą išgyvenusieji, jų artimieji ir keletas aukštas pareigas užimančių svečių iš užsienio. Jie susirinko pasimelsti už žuvusius ir sužeistus bei paraginti siekti taikos pasaulyje.

Plačioji visuomenė ceremonijoje negalėjo dalyvauti, bet renginys buvo transliuojamas internetu.

Dalyviai, dauguma vilkėję juodai ir dėvėję apsaugines veido kaukes, 8.15 val. ryto sukalbėjo tylią maldą. Būtent šiuo laiku ant Hirošimos buvo numesta atominė bomba.

Hirošimos meras Kazumi Matsui įspėjo dėl nacionalizmo, kuris atvedė į Antrąją pasaulinį karą, ir paragino pasaulį susivienyti, siekiant kovoti su pasaulinio masto grėsmėmis, kaip koronaviruso pandemija.

„Turime niekada neleisti pasikartoti šiai skaudžiai praeičiai. Pilietinė visuomenė turi atmesti egocentrišką nacionalizmą ir susivienyti prieš visas grėsmes“, – teigė meras.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas, kuris kreipėsi vaizdo įrašu, paragino visiškai sunaikinti branduolinius ginklus.

„Valstybės, turinčios branduolinių ginklų, modernizuoja savo arsenalus ir kuria naujus ir pavojingus ginklus bei pristatymo sistemas. Rizika, kad branduoliniai ginklai gali būti panaudoti, sąmoningai, netyčia ar apsiskaičiavus, yra pernelyg didelė, kad tokios tendencijos tęstųsi. Vienintelis būdas pašalinti branduolinę grėsmę yra visiškai likviduoti branduolinius ginklus“, – teigė generalinis sekretorius.

1945 m. sprogus ant Hirošimos numestai atominei bombai, per vieną dieną, įvairiais vertinimais, žuvo 60-80 tūkstančių žmonių. Iki 1945 metų pabaigos aukų skaičius išaugo iki 140 tūkstančių – jų sąrašą papildė žmonės, mirę ligoninėse nuo patirtų žaizdų ir apšvitinimo. Praėjus trims dienoms po Hirošimos bombardavimo numesta atominė bomba ant Nagasakio. Bombardavimo metu žuvo daugiau kaip 70 tūkst. žmonių.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта