JAV valstybės sekretorius atvyko į Saudo Arabiją ir sieks koalicijos dėl Irano
Pasaulyje 24 06 2019 701 peržiūros

JAV valstybės sekretorius atvyko į Saudo Arabiją ir sieks koalicijos dėl Irano

Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės sekretorius Mike'as Pompeo surengė netikėtą vizitą į Saudo Arabiją ir Jungtinius Arabų Emyratus (JAE), kad užtikrintų, kad šios šalys tikrai „strategiškai vienijasi“ su JAV, spręsdamos klausimus dėl Irano, pranešė „Deutsche Welle“. Netikėtą vizitą paskatino vis didėjanti įtampa po to, kai Iranas pašovė JAV droną.

M. Pompeo sekmadienį sakė, kad šnekėdamasis su Saudo Arabijos ir JAE atstovais sieks „pasaulinio masto“ koalicijos. „Su jais svarstysime, kaip galėtume užtikrinti, kad strategiškai siektume to paties, būtume sąjungininkai ir suformuotume visuotinę koaliciją“, - sakė M. Pompeo.

Valstybės sekretorius teigė aplankysiąs abi šalis pakeliui į Indiją, kur antradienį vyks jo susitikimas.

Pasak M. Pompėjo, derybų su Saudo Arabija ir JAE tikslas yra „atkirsti Iraną nuo terorą vykdyti leidžiančių išteklių, neleisti jam plėtoti branduolinių ginklų sistemos ir raketų programos“. Jis pakartojo prezidento Donaldo Trumpo komentarus, kad JAV yra pasirengusios be jokių išankstinių sąlygų derėtis su Iranu ir diplomatiniais būdais mėginti mažinti susidariusią įtampą.  

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта