JT Generalinės Asamblėjos specialiojoje sesijoje priimta istorinė rezoliucija
Pasaulyje 03 03 2022 577 peržiūros

JT Generalinės Asamblėjos specialiojoje sesijoje priimta istorinė rezoliucija

Trečiadienį Jungtinių Tautų (JT) Generalinė Asamblėja baigė vasario 28 dieną prasidėjusią specialiąją sesiją, priimdama rezoliuciją dėl agresijos prieš Ukrainą. Tai vienuoliktoji specialioji sesija JT istorijoje, paskutinė specialioji sesija vyko 1997 metais.

Dėl Rusijos veto nepriėmus rezoliucijos Saugumo Taryboje, Taryba nusprendė surengti specialiąją JT Generalinės Asamblėjos sesiją.

Rezoliucija dėl agresijos prieš Ukrainą sulaukė beprecedentės valstybių paramos – 141 valstybė balsavo už dokumentą, 5 – balsavo prieš, 35 valstybės susilaikė.

Lietuva kartu su Europos Sąjunga (ES) ir tarpregioninėmis partnerėmis aktyviai prisidėjo prie rezoliucijos rengimo ir paramos telkimo. „Tai daugiašališkumo pergalė − dauguma tarptautinės bendruomenės vieningai pasmerkė Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir pareikalavo tuoj pat nutraukti karinės jėgos naudojimą. Jungtinės Tautos įrodė gebančios susitelkti ir reaguoti į Chartijos pažeidimus. Vienas kertinių šio istorinės reikšmės dokumento įgyvendinimo elementų bus būtinybė skubiai užtikrinti humanitarinės pagalbos teikimą ir prieigą“, − Asamblėjai priėmus rezoliuciją, pažymėjo Lietuvos nuolatinis atstovas JT ambasadorius Rytis Paulauskas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Rezoliucija griežtai smerkiama Rusijos vykdoma agresija prieš Ukrainą, Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo, JT Chartijos pažeidimai, taip pat sprendimas pripažinti Donecko ir Luhansko regionus kaip nepriklausomus. Generalinė Asamblėja pareikalavo sprendimą atšaukti, nedelsiant nutraukti karinės jėgos naudojimą prieš Ukrainą ir patraukti karines pajėgas iš Ukrainos teritorijos. Generalinė Asamblėja pareiškė paramą Ukrainos suverenumui, nepriklausomybei, vienybei ir teritoriniam integralumui.

Rezoliucija taip pat reikalaujama leisti saugiai ir nevaržomai patekti į paskirties vietas už Ukrainos ribų ir palengvinti greitą, saugią ir netrukdomą humanitarinės pagalbos prieigą tiems, kuriems jos reikia Ukrainoje, siekiant apsaugoti civilius, įskaitant humanitarinius darbuotojus ir pažeidžiamoje padėtyje esančius asmenis, ir gerbti žmogaus teises.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта