Kalėjime prasidėjo naujas Kremliaus kritiko A. Navalno teismas
Pasaulyje 15 02 2022 605 peržiūros

Kalėjime prasidėjo naujas Kremliaus kritiko A. Navalno teismas

Antradienį prasidėjo naujas Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno teismas, jis vyksta kalėjimų kolonijoje už Maskvos. Nagrinėjama byla, dėl kurios jo bausmė gali būti pratęsta daugiau nei dešimtmečiu.

Posėdžio vaizdo įraše buvo matyti A. Navalnas su kalėjimo uniforma, pranešė AFP žurnalistas. Opozicijos politikui, metus praleidusiam už grotų, kai išgyveno pasikėsinimą jį nunuodyti – dėl to kaltinamas Kremlius – pateikti nauji kaltinimai sukčiavimu.

A.Navalnas šiuo metu atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau dėl naujų kaltinimų jo laikas už grotų gali gerokai pailgėti. Maskvos Lefortovo apygardos teismo posėdis vyksta griežto režimo kalėjime, kuriame jis laikomas Pokrove, maždaug už 100 kilometrų į rytus nuo Maskvos.

Vaizdo įrašo nuoroda parodė, kad jo žmona Julija Navalnaja yra patalpoje, kurioje vyksta teismo procesas, praėjus dienai, kai ji pareikalavo leisti dalyvauti teismo posėdžiuose. „Amnesty International“ apibūdino jį kaip „fiktyvų teismą, kuriame dalyvauja kalėjimo prižiūrėtojai, o ne žiniasklaida“.

Nauja sukčiavimo byla A. Navalnui pradėta 2020 m. gruodį, kai 45 metų opozicionierius gydėsi Vokietijoje vos išgyvenęs nuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Tyrėjai kaltina A. Navalną asmeniniam naudojimui pavogus daugiau nei 4,7 mln. dolerių aukų, kurios buvo skirtos jo politinėms organizacijoms. Už šiuos kaltinimus gresianti maksimali bausmė – 10 metų nelaisvės.

Teismo procesas prasidėjo suaktyvėjus Rusijos ir Vakarų pokalbiams dėl Ukrainos ir Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui vykstant į Maskvą derybų su Vladimiru Putinu.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта