Kinija ragina JAV numalšinti dvišalę įtampą, siekiant skirti dėmesio klimato kaitai
Pasaulyje 02 09 2021 415 peržiūros

Kinija ragina JAV numalšinti dvišalę įtampą, siekiant skirti dėmesio klimato kaitai

Kinija ir Jungtinės Valstijos, anot Pekino, turi pagerinti įtemptus dvišalius santykius, kad galėtų bendradarbiauti kovoje su klimato kaita.

Kinijos užsienio reikalų ministras Wangas Yi trečiadienį vaizdo konferencijos būdu susitiko su Tiandzine šiuo metu besilankančiu JAV klimato pasiuntiniu Johnu Kerry'iu, ketvirtadienį atskirais pranešimais patvirtino Kinijos URM ir JAV Valstybės departamentas.

„Dėl didelių JAV strateginių klaidų pastaraisiais metais staiga pablogėjo dvišaliai santykiai“, – po susitikimo teigė Kinijos užsienio reikalų ministras, skelbė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

„Kamuolys dabar yra JAV aikštėje“, – teigė jis.

Amerikiečiai turėtų liautis laikę Kiniją grėsme ir konkurente, teigė ministras, ir jie taip pat turėtų susilaikyti „nuo Kinijos varžymo ir slopinimo visame pasaulyje“.

Nors JAV, jo teigimu, apibūdino bendradarbiavimą klimato klausimu dvišalių santykių „oaze“, dykumos supama oazė ilgai neišgyvens, pareiškė Kinijos URM vadovas.

J. Kerry'is savo ruožtu spaudė Kiniją imtis papildomų veiksmų sumažinti taršą.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Klimato krizė „turi būti sprendžiama griežtai ir skubiai“, anot JAV Valstybės departamento, teigė klimato pasiuntinys.

Kinija yra didžiausia pasaulio teršėja anglies dvideginiu, po jos antrąją vietą užima JAV, o tai reiškia, kad dvi didžiausios pasaulio ekonomikos atlieka ypatingą vaidmenį kovoje su visuotiniu atšilimu.

J. Kerry'is anksčiau jau yra lankęsis Kinijoje ir per dabartinę savo kelionę taip pat ketina susitikti su savo kolega Kinijoje Xie Zhenhua, kad galėtų pasiruošti lapkritį Glazge vyksiančiam klimato susitikimui.

J. Kerry'is paskutinįkart Kinijoje lankėsi balandį. Tada Pekinas ir Vašingtonas pasirašė bendrą pareiškimą dėl klimato krizės.


DPA-ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта