Kitą savaitę Prancūzijos prezidentas E. Macronas vyksta į Rusiją ir Ukrainą
Pasaulyje 04 02 2022 408 peržiūros

Kitą savaitę Prancūzijos prezidentas E. Macronas vyksta į Rusiją ir Ukrainą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas kitos savaitės pradžioje lankysis Maskvoje ir Kijeve, kur susitiks su kolegomis, siekdamas tarpininkauti dėl krizės Ukrainoje, penktadienį pranešė jo biuras.

E. Macronas pirmadienį vyks į Rusiją, o antradienį – į Ukrainą. Vakarų valstybės deda intensyvias diplomatines pastangas, kad atgrasytų Rusiją nuo invazijos į buvusią sovietinę Ukrainą.

Pastarosiomis dienomis Prancūzijos prezidentas ne kartą telefonu kalbėjosi su Vladimiru Putinu ir Volodymyru Zelenskiu, taip pat su JAV prezidentu Joe Bidenu. Jo biuras vėlai ketvirtadienį po paskutinių E. Macrono derybų su V. Putinu ir V. Zelenskiu pareiškė, kad šiomis diskusijomis siekiama „nustatyti elementus, kurie turėtų paskatinti deeskalaciją“.

Atliepiant į Rusijos susirūpinimą dėl NATO plėtros ir JAV karinio buvimo Rytų Europoje, pradėta keistis nuomonėmis dėl „strateginės pusiausvyros“ Europoje, ir tai turėtų atverti galimybę „sumažinti pavojų sausumoje ir garantuoti saugumą“, sakoma prezidento biuro pareiškime.

Pastarosiomis savaitėmis Vakarų valstybės intensyvina diplomatines pastangas dėl maždaug 100 tūkst. Rusijos karių sutelkimo prie proeuropietiškos kaimynės sienų, o tai kelia baimę, kad Rusija planuoja naują invaziją į Ukrainą. Nors Ukraina stengiasi sumažinti įsiveržimo pavojų, įtampa neslūgsta Pentagonui ketvirtadienį pareiškus, kad jis turi įrodymų apie Maskvos planą nufilmuoti suklastotą Ukrainos išpuolį prieš rusus ir tai būtų dingstis pradėti puolimą.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas taip pat nurodė planuojantis netrukus lankytis Rusijoje, nors laikas nėra aiškus.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Pastaraisiais metais Prancūzijos prezidentas nuolat tvirtino, kad Europa turi išlaikyti atvirus kanalus kalbėtis su Rusija. Jis tvirtino, kad palaikyti „reiklų dialogą“ yra geriau už atvirą konfrontaciją su Maskva sparčiai kintančiame pasaulyje, kuriame dominuoja Kinijos iškilimas.

E. Macronas, kaip prezidentas, tik kartą surengė vizitą į Rusiją 2018 metų gegužę, kai dalyvavo Sankt Peterburgo ekonomikos forume ir susitiko su V. Putinu. Pastarasis jo akis į akį susitikimas su Rusijos lyderiu įvyko per viršūnių susitikimą 2019 m. vasarą jo rezidencijoje Pietų Prancūzijoje. 2020 m. gegužės mėnesį planuotas vizitas į Maskvą buvo atšauktas dėl pandemijos.

AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта