Kosovas iki metų galo pateiks paraišką dėl narystės ES
Pasaulyje 10 06 2022 660 peržiūros

Kosovas iki metų galo pateiks paraišką dėl narystės ES

Kosovas iki šių metų pabaigos ketina pateikti paraišką dėl narystės Europos Sąjungoje (ES). Tai penktadienį bendroje su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu spaudos konferencijoje Prištinoje pareiškė Kosovo ministras pirmininkas Albinas Kurtis.

„Mes toliau siekiama ES kandidatės statuso ir iki metų pabaigos norime pateikti prašymą dėl narystės ES“, - sakė A. Kurtis.

Nuo 2008 metų nepriklausomas Kosovas šiuo metu turi tik potencialios ES kandidatės statusą. Buvusioje Serbijos provincijoje gyvena beveik vien albanai. Serbija ir toliau reiškia pretenzijas į teritoriją. Tačiau kol kas Kosovo nėra pripažinusios ir penkios ES šalys – Ispanija, Graikija, Rumunija, Slovakija ir Kipras.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

O. Scholzas penktadienį išvyko į dviejų dienų kelionę po penkias Balkanų šalis. Kosovo sostinė Priština yra pirmoji jo kelionės stotelė. Dar penktadienį kancleris vyks toliau į Belgradą.


ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта