Kyjivas ragina Rytų Ukrainos gyventojus „tuojau pat“ evakuotis
Pasaulyje 07 04 2022 592 peržiūros

Kyjivas ragina Rytų Ukrainos gyventojus „tuojau pat“ evakuotis

Nuogąstaudama dėl Rusijos puolimo, Ukraina trečiadienį nurodė šalies rytinių regionų gyventojams evakuotis „tuojau pat“ arba jie „rizikuoja gyvybe“.

„Charkivo, Luhansko ir Donecko sričių gubernatoriai ragina gyventojus palikti šias teritorijas ir daro viską, kad evakuacijos vyktų organizuotai“, – „Telegram“ platformoje parašė ministro pirmininko pavaduotoja Iryna Vereščiuk.

Raginimas skubiai evakuotis paskelbtas Ukrainai pranešant, kad pasitraukusios iš Kyjivo regiono Rusijos pajėgos persigrupuoja, kad pradėtų naują puolimą šalies rytuose.

I. Vereščiuk paprašė gyventojų bendradarbiauti su valdžia, sakydama, kad Kyjivas „negalės jiems padėti“ po užpuolimo. „Tai reikia padaryti dabar, nes vėliau žmonės bus apšaudomi ir jiems grės mirtis. Jie nieko negalės padaryti, mes taip pat negalėsime padėti“, – sakė ji. „Būtina evakuotis, kol yra tokia galimybė. Kol kas ji vis dar egzistuoja“, – pridūrė ji.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Kremlius paskelbė, kad Ukrainos Donbasas dabar yra Rusijos kariuomenės prioritetas. NATO mano, kad Maskva siekia perimti viso Donbaso regiono Rytų Ukrainoje kontrolę, kad sukurtų koridorių iš Rusijos į aneksuotą Krymą.


AFP-ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта