M. Skuodis: ES vyksta svarstymai uždaryti sienas su Rusija ir Baltarusija
Pasaulyje 06 04 2022 544 peržiūros

M. Skuodis: ES vyksta svarstymai uždaryti sienas su Rusija ir Baltarusija

Susisiekimo ministras Marius Skuodis aiškina, kad Europos Sąjungoje (ES) vyksta svarstymai uždaryti sienas su Rusija ir Baltarusija. Pasak jo, atsižvelgiant į vilkikų srautus efektas būtų didelis, tačiau yra galimybių ir apeiti draudimą.

„Jei žiūrėtume iš Susisiekimo ministerijos pusės, mes kartu su Lenkijos, Latvijos ir Estijos ministrais esame pateikę pasiūlymą uždaryti sienas apskritai, įvažiavimą į Rusiją ir Baltarusiją, siekiant išvengti sankcijų apėjimo. Tai, kas šiuo metu yra ant stalo, bent jau vakar buvo, tai gali pasikeisti, tačiau numatyta uždaryti įvažiavimą Rusijos ir Baltarusijos vilkikams, tose šalyse registruotoms priemonėms. O dėl laivų, sankcijų pakete numatyta, jei laivas pasikeičia vėliavą, tai nieko nekeičia“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje teigė M. Skuodis.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, galimi biudžeto praradimai dėl vežėjų veiklos nutraukimo užsidarius Rytų krypčiai, – apie 72 mln. Eur. Kiti vežėjai vežimų kryptis diversifikuos arba verslą įsisteigs kitose šalyse.


ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта