NATO aktyvuoja Rytų Europos gynybos planus
Pasaulyje 24 02 2022 514 peržiūros

NATO aktyvuoja Rytų Europos gynybos planus

Dėl Rusijos vykdomo Ukrainos puolimo NATO aktyvuoja Rytų Europos gynybos planus.

Tai reiškia, kad NATO ginkluotųjų pajėgų vadui suteikiami platūs įgaliojimai, pavyzdžiui, dėl dalinių permetimo. Tai naujienų agentūra dpa ketvirtadienį sužinojo iš Aljanso šaltinių.

30 šalių narių pareiškime sakoma: „Nusprendėme (...) imtis papildomų priemonių toliau stiprinti atgrasymą ir gynybą visame Aljanse“. Tačiau visos priemonės yra ir lieka „prevencinės, proporcingos ir neeskaluojančios“.

NATO vyriausiasis kariuomenės vadas Europoje dėl įtampos su Rusija jau praėjusią savaitę smarkiai sumažino dešimčių tūkstančių Aljanso karių parengties laikus. Remiantis agentūros dpa informacija, gauta iš NATO šaltinių, greitojo reagavimo dalinio NRF kariai dabar turi būti permesti per 7 dienas, o ne 30. Kitiems daliniams galioja 30, o ne 45 dienų vadinamasis „pranešimo apie perkėlimą“ terminas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Ypač greitojo reagavimo pajėgos (VJTF) turi būti pasirengusios į krizės regioną išvykti ne vėliau kaip po penkių dienų. VJTF būtų pirmasis dalinys, permestas į rytinį flangą.

DPA-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта