Po prezidento rinkimų Niujorke ir kituose JAV miestuose kilo protestai
Pasaulyje 05 11 2020 634 peržiūros

Po prezidento rinkimų Niujorke ir kituose JAV miestuose kilo protestai

JAV tebetvyrant neaiškumui dėl prezidento rinkimų nugalėtojo, Niujorke ir kituose miestuose naktį į ketvirtadienį kilo protestai ir riaušės.

Kaip praneša TASS, Niujorko miesto rajone Manhatane surengtas mitingas, kuriame buvo siekiama pareikšti paramą sąžiningam JAV prezidento rinkimų rezultatų skaičiavimui, peraugo į susirėmimus su policininkais, pranešama apie sulaikytus protestuotojus.

Dešimtys žmonių, daugiausiai Demokratų partijos kandidato į JAV prezidentus Joe Bideno šalininkai, susirinko Vašingtono aikštės parke. Jie pasmerkė dabartinį prezidentą Donaldą Trumpą, kuris tvirtina apie sukčiavimą ir ragina sustabdyti balsalapių skaičiavimą kai kuriose šalies valstijose.

Proteste taip pat dalyvavo „Juodųjų gyvybės svarbios“ judėjimo nariai, jie pradėjo šūkauti prieš teisėsaugą ir D. Trumpą nukreiptus įžeidinėjimus, dėl ko buvo sulaikyti.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Kaip praneša agentūra „Reuters“, trečiadienio vakarą protestai vyko ir keliuose kituose JAV miestuose – Atlantoje, Detroite, Portlande ir Oklande. Demonstrantai reikalavo, kad balsai būtų skaičiuojami netrukdomai.

Portlando policija teigia, kad, per demonstracijas kilus riaušėms, areštavo 10 žmonių. Niujorko policijos departamentas nurodo, kad per mieste išplitusius protestus sulaikyta apie 50 žmonių.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта