Popiežius Pranciškus paragino politikus nesėti neapykantos ir baimės
Pasaulyje 03 06 2019 656 peržiūros

Popiežius Pranciškus paragino politikus nesėti neapykantos ir baimės

Popiežius Pranciškus sekmadienį sakė, kad politikai „niekada neturėtų sėti neapykantos ir baimės, o vietoj to turėtų teikti viltį“. Popiežius taip pat paragino europiečius „įveikti susiskaldymą ir sienas“.

Skrisdamas iš trijų dienų trukmės vizito Rumunijoje, popiežius sulaukė žurnalistų klausimo apie valdingą kraštutinių dešiniųjų pažiūrų Italijos politiką Matteo Salvinį, tačiau popiežius Pranciškus vengė kalbėti apie vieną atskirą politiką ir išreiškė bendresnio pobūdžio mintį, jog „politikai niekada neturėtų sėti neapykantos“.

„Turime politikams padėti būti sąžiningiems...Tai siaubinga, politikas privalo niekada, niekada neskleisti neapykantos ir baimės, bet tik viltį (...)“, - teigė Šventasis Tėvas.

Kalbėdamas apie Europą, popiežius teigė, kad ji „neturėtų leisti sau būti įveiktai pesimizmo ar ideologijų“, bet privalo “įveikti susiskaldymą ir sienas“.

„Mes matome sienas Europoje ir jos neduoda jokios naudos. Prašau, neleiskite Europai būti įveiktai pesimizmo ar ideologijų. Europa atakuojama ne ginklais ar bombomis, bet ideologijomis“, - teigė Pranciškus.

dpa-ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта