Prezidento patarėja įvertino V. Putino vizitą Minske: saugumo situacija regione negerėja
Pasaulyje 20 12 2022 424 peržiūros

Prezidento patarėja įvertino V. Putino vizitą Minske: saugumo situacija regione negerėja

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė sako, kad šią savaitę įvykęs Kremliaus lyderio Vladimiro Putino vizitas Minske rodo, jog saugumo situacija regione nesitaiso. Derėtis su Baltarusijos autoritariniu vadovu Aliaksandru Lukašenka vyko ne tik V. Putinas, bet ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas bei gynybos ministras Sergejus Šoigu, pažymėjo ji. O tai, anot patarėjos, leidžia manyti, kad diskusijos sukosi aplink karą Ukrainoje ir kitus užsienio politikos klausimus.

„Apsilankymas įvyko vakar ir dar gal kiek anksti spręsti. Tačiau tas faktas, kad Putinas, kuris pastaruoju metu labai nedaug užsienio kelionių yra turėjęs, pats vyksta į Minską, jo delegacijoje yra ministrai Lavrovas ir Šoigu – tai reiškia, kad pokalbiai yra apie užsienį ir apie karą“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė G. Nausėdos patarėja.

„Nesukelia labai optimistinių minčių. Matyt, tolesnė integracija tęsis ir tai reiškia mums, kad saugumo situacija regione, deja, negerėja“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad pirmadienį Minske V. Putinas susitiko su Baltarusijos lyderiu A. Lukašenka. Kaip anksčiau skelbė jo biuras, abiejų šalių prezidentai susitikimo metu aptars saugumo klausimus ir dalinsis nuomonėmis apie „padėtį regione ir pasaulyje“. Nors Kyjivas išreiškė nuogąstavimus, kad V. Putinas susitikime galimai spaus Minską visapusiškai prisijungti prie karo prieš Ukrainą, Kremlius suskubo tai neigti ir tokius tvirtinimus pavadino „nepagrįstais“ ir „kvailais“.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

V. Putinas paskutinį kartą Baltarusijoje lankėsi 2019 m. vasarą.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта