Rinkikų kolegija patvirtino J. Bideno pergalę JAV prezidento rinkimuose
Pasaulyje 15 12 2020 560 peržiūros

Rinkikų kolegija patvirtino J. Bideno pergalę JAV prezidento rinkimuose

Pirmadienį Rinkikų kolegija oficialiai patvirtino Joe Bideną naujuoju JAV prezidentu ir įtvirtino jo pergalę prieš Donaldą Trumpą, taip iš esmės panaikindama bet kokias galimybes kadenciją baigiančiam prezidentui ginčyti rinkimų rezultatus.

Savo balsus atidavę rinkikai suteikė J. Bidenui daugiau nei reikalingus 270 balsų ir atvėrė jam kelią pradėti JAV prezidento kadenciją jau sausio 20 d.

Savo ruožtu D. Trumpas netrukus po Rinkikų kolegijos balsavimo atkreipė visuomenės dėmesį į save ir paskelbė, kad generalinis prokuroras Billas Barras, kuris paneigė D. Trumpo teiginius apie rinkimų klastojimą, nuo kitos savaitės palieka savo postą.

Rinkikų kolegijos procesas, kuomet pagal rinkėjų valia yra tvirtinamas JAV prezidento rinkimų nugalėtojas, yra tik formalumas, tačiau jis susilaukė daugiau dėmesio, nes D. Trumpas atsisakė pripažinti savo pralaimėjimą.

„Demokratija nugalėjo. Mes, žmonės, balsavome... Mūsų rinkimų sąžiningumas išlieka tvirtas. Dabar laikas versti puslapį, susivienyti, išgyti. Aš būsiu visų amerikiečių prezidentas“, – po Rinkikų kolegijos balsavimo sakė J. Bidenas.

J. Bidenas taip pat griežtai sukritikavo respublikonus ir D. Trumpą dėl jų atsisakymo pripažinti rinkimų rezultatus.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Tai yra anksčiau neregėto ekstremalumo pozicija. Pozicija, kuria buvo atsisakyta gerbti žmonių valią, atsisakyta gerbti teisės viršenybę, atsisakyta gerbti mūsų Konstituciją“, – savo kalboje sakė J. Bidenas.

Išrinktasis JAV prezidentas taip pat gyrė rinkėjus už rekordiškai aktyvų balsavimą, nepaisant nerimo dėl COVID-19 ir „didžiulio politinio spaudimo, verbalinių patyčių ir net grasinimų fiziniu smurtu“.

„Demokratijos liepsną mūsų tauta uždegė seniai. Dabar žinome, kad niekas, net pandemija ar piktnaudžiavimas valdžia, negali jos užgesinti. Nuoširdžiai tikiuosi, kad niekada daugiau mums nebus taip grasinama ar iš mūsų tyčiojamasi, kaip per šiuos rinkimus“, – sakė J. Bidenas.

D. Trumpas vis dar tvirtina, nors nepateikia jokių įrodymų, kad rinkimai buvo suklastoti, o juos iš tiesų laimėjo jis.


AFP-ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта