Užsidaro liberali Rusijos radijo stotis „Echo Moskvy“
Pasaulyje 03 03 2022 576 peržiūros

Užsidaro liberali Rusijos radijo stotis „Echo Moskvy“

Radijo stotis „Echo Moskvy“ – naujai atrastos žiniasklaidos laisvės posovietinėje Rusijoje simbolis – ketvirtadienį pranešė, kad užsidarys, nes buvo pašalinta iš eterio dėl Maskvos invazijos į Ukrainą nušvietimo.

„Echo Moskvy“ direktorių tarybos balsų dauguma nuspręsta likviduoti radijo stotį „Echo Moskvy“ ir interneto svetainę“, – per „Telegram“ paskelbė jos vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas.

Rusija pirmadienį užblokavo „Echo Moskvy“ interneto svetainę dėl „sąmoningai platinamos melagingos informacijos“ apie karą Ukrainoje. A. Venediktovas sakė, kad Rusijos žiniasklaidos reguliuotojas paprašė „Google“ ištrinti „Echo Moskvy“ programėlę iš savo parduotuvės.

Praėjusiais metais Rusijoje buvo vykdomas precedento neturintis susidorojimas su nepriklausomais ir kritiškais balsais, ir tai tik sustiprėjo invazijai į Ukrainą prasidėjus. Rusijos žiniasklaidai nurodyta skelbti tik oficialių šaltinių pateikiamą informaciją, kuri apibūdina invaziją kaip karinę operaciją. Tuo pat metu vyriausybė ruošiasi toliau griežtinti savo represinį teisinį arsenalą. Penktadienį įstatymų leidėjai svarstys įstatymo projektą, numatantį iki 15 metų kalėjimo už bet kokį „melagingų naujienų“ apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas paskelbimą.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Echo Mosvky“, kurios didžioji dalis priklauso Rusijos energetikos milžinei „Gazprom“, buvo įkurta 1990 m., paskutinėmis Sovietų Sąjungos gyvavimo dienomis. Ji įsitvirtino kaip viena pirmaujančių liberalių žiniasklaidos priemonių šalyje.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта