Ukraina sveikina naują ES sankcijų Rusijai paketą
Pasaulyje 07 04 2022 747 peržiūros

Ukraina sveikina naują ES sankcijų Rusijai paketą

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytras Kuleba „žingsniu į priekį“ pavadino planuojamą naują ES sankcijų Rusijai paketą. Dar prieš savaitę atitinkami pasiūlymai buvo daug silpnesni, sakė D. Kuleba ketvirtadienį NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo kuluaruose. „Mes dėl to buvome labai nelaimingi“, - pridūrė jis.

Kartu ministras patvirtino, kad planuojamas paketas, Ukrainos požiūriu, vis dar nėra pakankamas. Esą reikėtų, pavyzdžiui, naftos ir dujų embargo Rusijai bei visų Rusijos bankų pašalinimo iš „Swift“ sistemos.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen antradienį pasiūlė penktąjį sankcijų Rusijai paketą, dėl kurio ES šalys dabar tariasi. Jis, be kita ko, numato rusiškos anglies importo draudimą, taip pat tolesnius prekybos su Rusija ribojimus ir platų draudimą rusų laivams įplaukti į ES uostus. U. von der Leyen naujas sankcijas aiškiai argumentavo žudynėmis Bučoje, kurios išaiškėjo savaitgalį.

D. Kuleba dabar pareiškė viltį, jog daugiau niekada nereikės tokių žiaurumų, kad šokiruotos šalys įvestų naujas sankcijas. „Aš nemanau, kad ukrainiečiai savo gyvybėmis, savo sveikata ir savo kančia turi sumokėti už partnerių politinę valią įvesti sankcijas“, - pažymėjo ministras.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

DPA-ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта