V. Putinas ragina Ukrainą įgyvendinti taikos planą
Pasaulyje 08 02 2022 610 peržiūros

V. Putinas ragina Ukrainą įgyvendinti taikos planą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitikime su kolega iš Prancūzijos Emmanueliu Macronu paragino Ukrainą įgyvendinti taikos planą Donbasui. Ukrainos vadovybė iki šiol ignoruoja Minsko susitarimus, sakė V. Putinas po kelias valandas trukusio pokalbio su E. Macronu Maskvoje. Esą reikalingas Kijevo dialogas su separatistinių Luhansko ir Donecko regionų vadovybėmis. „Mano nuomone, akivaizdu, kad dabartinė valdžia Kijeve nusisuka nuo Minsko susitarimų“, - sakė V. Putinas.

Kremliaus vadovas, be to, kaltino Kijevą žmogaus teisių pažeidimais, įskaitant rusakalbių engimą, taip pat žiniasklaidos draudimu ir veiksmais prieš opozicijos atstovus. V. Putinas paprašė E. Macrono šiuos punktus aptarti antradienį Kijeve susitikime su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

V. Putinas kritikavo, kad Vakarai įtampą dėl Ukrainos išnaudoja antirusiškai politikai. Rusija esą kritikuojama dėl savo dalinių judėjimo savo valstybės teritorijoje, o Ukrainos kariuomenė finansuojama iš užsienio ir aprūpinama ginklais. Rusijos prezidentas dar kartą pasisakė už naują politiką Europoje, kad vienos šalies saugumas nebūtų garantuojamas kitos sąskaita.

V. Putinas taip pat dar kartą įspėjo dėl karo tarp Rusijos ir NATO, jei Ukraina taptų Aljanso nare ir mėgintų jėga atsikovoti 2014 metais aneksuotą Krymo pusiasalį. „Nugalėtojo nebus“, - sakė jis.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

V. Putinas atmetė teiginius, kad NATO yra taikus gynybinis aljansas. Kaip pavyzdį jis paminėjo NATO misijas Irake, Afganistane ir prieš Belgradą.  Prezidentas taip pat kritikavo, kad NATO laiko Rusiją pavojumi ir priešininke. Rusija esą niekam nekelia grėsmės.

DPA-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта