V. Putinas: Rusijos izoliuoti neįmanoma
Pasaulyje 12 04 2022 1047 peržiūros

V. Putinas: Rusijos izoliuoti neįmanoma

Rusija, pasak prezidento Vladimiro Putino, nesileis Vakarų nei izoliuojama, nei sustabdoma, praneša agentūra „Reuters“.

Kaip įrodymą to, kad Rusija net sudėtingomis sąlygomis gali pasiekti įspūdingų laimėjimų, jis antradienį paminėjo sovietinę kosmonautikos programą. „Sankcijos buvo totalinės, izoliacija visiška. Tačiau Sovietų Sąjunga vis dar buvo pirmoji kosmose“, - pažymėjo jis praėjus lygiai 61 metams po to, kai Jurijus Gagarinas tapo pirmuoju žmogumi, pabuvojusiu kosmose.

V. Putinas antradienį su užsienio nepripažįstamu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka lankėsi Vostočnij kosmodrome, esančiame Rusijos Tolimuosiuose Rytuose už 5 500 km nuo Maskvos.

„Mes nenorime būti izoliuoti, - sakė V. Putinas, turėdamas omenyje sankcijas dėl Rusijos invazijos į kaimyninę Ukrainą. – Šiuolaikiniame pasaulyje neįmanoma nieko izoliuoti – ypač tokios milžiniškos šalies kaip Rusija“.

V. Putinas patvirtino, jog nėra abejonių, kad Rusija pasieks savo tikslus Ukrainoje. „Tikslai yra visiškai aiškūs ir kilnūs, - kalbėjo jis. – Akivaizdu, kad mes neturėjome pasirinkimo. Tai buvo teisingas sprendimas“.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Rusijos vadovybė vasario 24 dieną pradėtą karą Ukrainoje vadina karine specialiąja operacija, kurios tikslas yra demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą bei apsaugoti Rusiją. Ukraina ir Vakarai tuo tarpu kalba apie neišprovokuotą karą.

Sovietinės kosmonautikos pasiekimai Šaltojo karo įkarštyje dar ir šiandien turi ypatingą reikšmę Rusijoje. 1957-aisiais Sovietų Sąjunga į kosmosą paleido pirmąjį palydovą – „Sputnik 1“. 1961 metais kosmonautas J. Gagarinas pilotuojamu laisvu apskriejo Žemę. Abu šie įvykiai buvo šokas JAV. Sėkmingas „Sputnik“ paleidimas paskatino JAV įsteigt kosmoso agentūrą NASA.

ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта