V. Zelenskis: karo Ukrainoje klausimu Vakarams stinga vienybės
Pasaulyje 25 05 2022 553 peržiūros

V. Zelenskis: karo Ukrainoje klausimu Vakarams stinga vienybės

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad Vakarai lieka susiskaldę dėl paramos jo šaliai masto.

„Kalbėdami apie vienybę, kalbame apie ginklus. Mano klausimas toks: ar tokia vienybė šiuo metu egzistuoja? Aš jos nematau. Įgytume didžiulį pranašumą prieš Rusiją, jei būtume visiškai vieningi“, – Pasaulio ekonomikos forume Davose teigė V. Zelenskis.

JAV ir Europos šalys jau skyrė Ukrainai milijardų dolerių vertės ginklų, kad padėtų šaliai atremti geriau apginkluotus Rusijos karius. Nepaisant to, Kyjivas jau kurį laiką prašo didesnės paramos, narystės NATO ir neskraidymo zonos.

V. Zelenskis teigė, kad Ukraina yra dėkinga JAV prezidentui Joe Bidenui už jo šalies skirtą didžiulę paramą, tačiau ryžto stinga Ukrainai geografiškai artimesnėms šalims. „Esame Europos žemyne ir mums reikia vieningos Europos paramos“, – pabrėžė V. Zelenskis. Jis konkrečiai įvardijo kaimyninę Vengriją, kuri aršiai priešinasi visos ES mastu siūlomam rusiškų dujų embargui. „Vengrija ne tokia vieninga, kaip likusi Europos Sąjunga“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Kartu jis atkreipė dėmesį į vieningos pozicijos stygių Švedijos ir Suomijos stojimo į NATO klausimu. Čia savo nepritarimą pareiškė Turkija. „Ar esama vienybės dėl Suomijos ir Švedijos priėmimo į NATO? Ne. Tad ar šiuo metu egzistuoja stiprūs, vieningi Vakarai? Ne“, – tvirtino V. Zelenskis.


AFP-ELTA

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта