V. Zelenskis: Zaporižios AE laikoma įkaite
Pasaulyje 28 03 2023 585 peržiūros

V. Zelenskis: Zaporižios AE laikoma įkaite

Rusija laiko Zaporižios atominę elektrinę įkaite. Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kurį cituoja „Sky News“.

Pasak valstybės vadovo, šio objekto saugumas galės būti užtikrintas tik tuomet, kai iš jo teritorijos pasitrauks visi rusų kariai. „Atominės elektrinės laikymas įkaite daugiau kaip metus neabejotinai yra pats blogiausias įvykis Europos ir viso pasaulio branduolinės energetikos istorijoje“, – pirmadienio vakarą savo tradiciniame vaizdo kreipimesi tvirtino Ukrainos lyderis.

Jis apibūdino Rusijos buvimą Zaporižios AE teritorijoje kaip „radiacinį šantažą“.

Rusijos kariuomenė šią elektrinę, įsikūrusią Ukrainos pietuose, užgrobė dar praėjusių metų kovą. Nuo tada Maskvos pajėgos ją ne kartą apšaudė, taip sukeldamos Europos ir viso pasaulio nuogąstavimus dėl ten galinčios kilti branduolinės katastrofos.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Pirmadienį V. Zelenskis Ukrainoje susitiko su Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) vadovu Rafaeliu Grossi. Jiedu, be kita ko, pasikalbėjo apie Zaporižios AE ir jos darbuotojų apsaugą.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта